Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Svinedyrlæge får nøglerolle

Af kfp - 4. jul. 2018 KL. 14:00

Erfaren dyrlæge får nøglerolle hos lægemiddelproducent.

Som et led i en større omstrukturering af organisationen er Michael Albin Larsen udnævnt som teknisk ansvarlig dyrlæge for svineprodukterne ved Ceva Animal Health. En markant udvidelse af svineafdelingen hos Ceva har medført en komplet omstrukturering, hvor hver enkelt medarbejder har fået præciseret sit arbejdsområde. Michael Albin Larsen er fremover ansvarlig for diagnostik af virussygdomme og vacciner til svin.

Det skriver Ceva Animal Health i en pressemeddelelse.

- Jeg har fundet en stilling, hvor jeg laver det, jeg brænder for, nemlig den faglige sparring med praktiserende dyrlæger om diagnostik og vacciner. Jeg har selv været praktiserende, svinefaglig dyrlæge i otte år, og før det har jeg været driftsleder i sohold, så jeg kender de udfordringer, der opstår i en travl hverdag. Det gør, at mange fagfolk føler sig trygge ved mig og lytter til mine råd, fortæller Michael Albin Larsen, der bor i Brabrand ved Aarhus.

Begge steder

Arbejdet kommer til at foregå både med laboratoriet og i svinestaldene, og den blanding glæder Michael Albin Larsen.

- Det er utroligt inspirerende at arbejde med dyrlægerne på tæt hold, og jeg ville være ked af det, hvis der går en uge, hvor jeg ikke er ude i en stald. Min stilling i dag kræver, at jeg hele tiden har fingeren på pulsen og er opdateret på den nyeste forskning indenfor sygdomme og diagnostik heraf. For hele tiden at kunne tilbyde kompetent sparring for vores kunder, der selv befinder sig på et højt fagligt niveau. Jeg skal på bedst mulige vis bidrage med viden omkring diagnostik, biosikkerhed samt håndtering af vores produkter, forklarer Michael Albin Larsen i en pressemeddelelse.

Vacciner i fremgang

Ceva Animal Health er et af de førende selskaber inden for vacciner til svin, og netop vacciner er Michael Albin Larsens specialområde. På grund af den tekniske udvikling og de seneste års store fokus på brug af antibiotika i svineproduktionen er anvendelsen af svinevacciner mod lungesygdomme og den hyppigt forekommende PCV2-virus vokset markant.

- Det interessante ved vacciner er, at det er fremtiden inden for sygdomsbekæmpelse, og et stærkt redskab for at nedbringe antibiotikaforbruget, og det får i dag landmænd til at vaccinere mod sygdomme, som de før ikke reagerede på. Prisen på vacciner er tit landmandens fokus, men det er også vigtig at anvende medicin korrekt og på det optimale tidspunkt, skriver Michael Albin Larsen endvidere.

Ingen sælgertype

I Danmark er det apoteker og veterinærforhandlere som leverer medicin til landmænd, og derfor skal Michael Albin Larsen ikke ud i besætningerne og lave direkte salgsarbejde.

- Jeg er heller ikke nogen sælgertype. For mig handler det om troværdighed og ikke mindst tillid. Da jeg selv var praktiserende, betød det meget for mig at have troværdige sparringspartnere. Det ligger mig derfor stærkt på sinde at levere netop dette i min stilling i dag, skriver Michael Albin Larsen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame