Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Svinebønder tager godt i mod kursus

Af kfp - 27. jun. 2018 KL. 19:15

Mere end 10.000 personer har nu gennemført det obligatoriske hygiejnekursus.

Tusindvis af staldmedarbejdere, chauffører og andre, der arbejder med levende grise, har gennemført et e-hygiejnekursus, der giver kendskab og redskaber til at undgå spredning af husdyr-MRSA.

Kurset har siden 1. januar været obligatorisk for en stor del af de ejere og ansatte, som håndterer levende grise. Det var forventet, at en samlet målgruppe på ca. 10.000 personer skulle gennemføre kurset i årets 1. kvartal. Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Vigtigt kursus

Souschef i Fødevarestyrelsen Stig Mellergaard mener, at det er vigtigt for Fødevarestyrelsen at have fokus på, om de ansatte i bl.a. grisestaldene har været gennem kurset, når styrelsen kommer på stikprøvekontrol. Når man har gennemført kurset, skal man printe et kursusbevis, der viser, at kurset er klaret. 7.500 af dem, som har taget kurset, er folk, der arbejder i svinebesætninger. Det er forventet, at 9.300 ansatte i svinebesætninger skal gennemføre kurset. De 9.300 er baseret på en vurdering, så det er et usikkert tal, men der kan være ansatte, som endnu ikke har taget kurset.

- Vi skal være opmærksomme på, om der er styr på papirerne, når vi kommer på besøg. Det er et vigtigt kursus, og vi skal sikre, at så få som muligt arbejder i staldene uden den fornødne viden," siger Stig Mellergaard.

Få fejl

Han glæder sig over, at kursisterne efter alt at dømme tager viden til sig, når de tager kurset. Kursisterne svarer i gennemsnit rigtigt på 81,7 procent af spørgsmålene, og 97 procent svarer rigtigt på over halvdelen af spørgsmålene. Kurset giver bl.a. viden om antibiotikaresistens, og hvordan man undgår spredning af husdyr-MRSA.

- Det er helt klart positivt, at så mange svarer rigtigt på spørgsmålene. Kurset giver vigtig viden i forhold til at forhindre smitte med MRSA, siger Stig Mellergaard.

Hygiejnekurset blev indført som led i MRSA-handlingsplanen, der blev aftalt i april 2015 af alle daværende partier i Folketinget.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame