Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Søren Gade (V) støtter landmand i vejstrid

Af Marianne Nørmark - 31. okt. 2018 KL. 15:59

- En myndighed skal ikke bare kunne inddrage en privatpersons ejendom, når lovgrundlaget ikke er i orden, siger Søren Gade, MF'er for Venstre.

Folketingsmedlem, tidligere gruppeformand for Venstre og tidligere direktør i Landbrug & Fødevarer, Søren Gade, drøftede onsdag eftermiddag sagen om den ulovlige Skovgårdsvej mellem Vejen og Askov med landmand Martin Lund Madsen.

Søren Gade kom til Vejen for at snakke om Skovgårdsvej, som Vejen Kommune ifølge Højesteret ulovligt har anlagt på landmandens private ejendom. Søren Gade har allerede ved flere lejligheder rettet hård kritik af Vejen Kommunes i vejstriden.

citat startcitat start

Det rammer mig gevaldigt på min retssikkerhedsfølelse at en myndighed kan sidde en Højesteretsdom overhørig på den måde.

citat slutcitat slut

- Den private ejendomsret er ukrænkelig. En myndighed skal ikke bare kunne inddrage en privatpersons ejendom, når lovgrundlaget ikke er i orden, siger Søren Gade (V).

Dybt betænkeligt

Søren Gade er ikke den eneste Venstrepolitiker, som har rettet kritik mod Vejen Kommune. Partiets retsordfører Preben Bang Henriksen har også udtalt sig om vejstriden.

- Det virker dybt betænkeligt, hvis han skal trækkes igennem det samme system en gang til, siger Preben Bang Henriksen, men Søren Gade går endnu længere i sin kritik af Vejen Kommune.

- Der er sket en kæmpe fejl, og kommunen må altså se at få rettet op på det her. Forestil dig, at du som husejer fik inddraget en del af din have til en cykelsti, som efterfølgende blev kendt ulovlig af Højesteret. Ville du så ikke forvente, at den blev fjernet igen, siger Søren Gade og tilføjer.

- Under alle omstændigheder forstår jeg ikke, at det overhovedet skulle være nødvendigt at anlægge en ny vej. Der var jo en vej i forvejen, og der var alene brug for at gøre broen højere. Derfor har jeg svært ved at se, at kommunen kan få ret i en ny ekspropriationssag, siger Søren Gade (V).

Glæder sig over støtten

Landmand Martin Lund Madsen glæder sig over støtten og de mange henvendelser han har fået, men er ekstra glad for besøget i Vejen af Søren Gade.

- Jeg har fået hundredvis af positive tilkendegivelser, hilsener og opfordringer til at fortsætte kampen. Jeg er glad for al den opbakning, jeg kan få, og det gør naturligvis stort indtryk, når jeg modtager støtte fra så fremtrædende et medlem af Venstre. Jeg håber, at Søren Gades partifæller her i Vejen og resten af byrådet lytter, siger Martin Lund Madsen.

Martin Lund Madsen lukkede den 22. oktober Skovgårdsvejen som sidste udvej efter flere forsøg på at finde en løsning med Vejen Kommune efter højesteretsdommen i september i år.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame