Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Skov med fortsat fremgang

Af SSV - 14. mar. 2019 KL. 12:56

Skov A/S, der producerer ventilations- og managementsystemer til animalsk produktion, har afsluttet regnskabsåret 1. oktober 2017 til 30. september 2018. Resultatet viser fortsat fremgang i et marked med tiltagende turbulens.

Årets omsætning steg med 22 procent til 835 mio. kr. og overskuddet før skat (EBT) med 24 procent til 102 mio. kr.

Store projekter i Rusland, Mellemøsten og Nordafrika har haft en positiv indflydelse på årets omsætning.

- Vi har efterhånden etableret egne salgskanaler på mange af de væsentlige markeder for animalsk produktion, så vi har stadigt flere strenge at spille på, når nogle markeder ikke helt lever op til forventningerne, fortæller adm. direktør Jørgen Yde Jensen, Skov A/S.

Skov har i dag egen salgsorganisation på 21 markeder, og en målrettet fokusering med egen tilstedeværelse på markederne er en forudsætning for fortsat vækst. Virksomheden har i årets løb etableret et datterselskab i Kina og forventer at etablere datterselskab i USA indenfor det næste år.

-Vi tror på fortsat fremgang de kommende år, men er også bevidste om, at markedsvilkårene kan blive meget turbulente, fortæller Jørgen Yde Jensen.

Jørgen Yde Jensen fremhæver tre områder, som kan få stor indflydelse på markedsforholdene det kommende år. Den politiske situation med mindre frihandel og større protektionisme. Afrikansk svinepest, der kan stoppe eller udskyde store investeringer i nye produktionsanlæg. Eftervirkningerne af tørken i Vesteuropa i sommeren 2018.

De danske svine- og fjerkræproducenter, der fortsat har stor betydning for Skovs udvikling, har haft et svært år. Tilbagemeldingen fra de danske producenter på den netop afholdte Agromek udstilling er dog, at de fortsat tror på fremtiden og vil investere i ny teknologi og nyt produktionsudstyr.

Regnskabsåret 2017/2018 blev året, hvor Skov tog hul på salget af digitale services.

- Fremtiden er digital, og vi skal kunne levere digitale løsninger til vores kunder, der hjælper dem med at forbedre dyrevelfærden og produktiviteten. Vi vil sammen med vores datterselskab Scio, der arbejder med services baseret på Big Data, intensivere udviklingen af disse løsninger det kommende år, fortsætter Jørgen Yde Jensen.

Antallet af medarbejdere er øget det sidste år, ligesom arbejdsstyrken planlægges udvidet med 15 - 20 nye medarbejdere i indeværende regnskabsår. Hovedparten ansættes i markedsorganisationen uden for Danmark.

De senere års positive udvikling hos Skov er et resultat af gunstige markedsforhold samt virksomhedens strategiske fokus på konstant at investere massivt i udvikling af produkter og markedskanaler.

- En helt afgørende forudsætning for den positive udvikling er dog holdet af utroligt engagerede medarbejdere, der dagligt arbejder med muligheder og løsninger, som sikrer, at Skov globalt kan bidrage til en effektiv og bæredygtig fødevareproduktion, afslutter Jørgen Yde Jensen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame