Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Sædeskifte, optimering og økonomi i fokus til bedriftsbesøg

Af MAN - 12. jun. 2019 KL. 14:30

LandboSyd og planteavler Torben Madsen inviterer til bedriftsbesøg, hvor avleren vil tale om fordelene ved fremavl og kontrakavl, der kan give en merpris for afgrøderne.

Der er lagt op til en spændende aften i planteavlens tegn, når Torben Madsen fra Gymoes ved Haderslev 19. juni byder velkommen på sin bedrift.

Torben Madsens ejendom, Gymoes, byder på 575 hektar alsidig og varieret konventionel planteavl bestående af hvede, vinterbyg, vinterraps, hestebønner, spinat til frø og havre ? heraf en havremark sået i efteråret. Arealerne dyrkes fortrinsvis pløjefri med fokus på sædskifte og dækningsbidrag.

- Der er mange hensyn at tage, når vi ser på sædskifte. Vi vil gerne tjene penge, vi skal se på forfrugtsværdi, vi skal undgå plantesygdomme, vi skal styre uden om problemer med ukrudtsgræsser og samtidig overholde lovgivning med efterafgrøder, fortæller Torben Madsen, der til bedriftsbesøget blandt andet vil tale om fordelene ved fremavl og kontraktavl, der kan give en merpris for afgrøderne.

- Jeg mener, at det er vigtigt for os at koble noget på, der kan give os en merpris. Vi kan ikke leve af at masseproducere for eksempel hvede eller svin alene, da vi på grund af vores relativt store omkostninger ikke kan konkurrere med udlandet. Derfor skal vi forsøge at bygge noget på, som kan give os mere for vores varer, eksempelvis OUA-svin, fremavl eller noget helt andet, siger Torben Madsen.

På Gymoes produceres årligt cirka 11.000 OUA slagtesvin. Deres foder leverer markerne omkring gården.

- Hestebønner og spinat er gode forfrugter til eksempelvis hveden, og nogle af hestebønnerne bruger vi også til foder. Samtidig er vekselafgrøderne med til at sprede sæsonen ud, så ikke alt skal høstes på samme tid, siger Torben Madsen.

På ejendommen arbejdes der målrettet på at gennemføre en omlægning til pløjefri dyrkning og derved optimere maskinindsatsen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame