Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Sådan beholder du dine medarbejdere

Af kfp - 5. jul. 2018 KL. 14:43

Der er rift om hænderne i svinestalden, og der er noget, man kan gøre for at holde på dem.

Arbejdskraft til dansk landbrug hænger ikke just på træerne. Derfor er det med at holde fast i ens arbejdsstyrke, når man har de medarbejdere, man har brug for. I samarbejde med Seges Svineproduktion har en række danske svinerådgivningscentre udviklet en palette af værktøjer, som skal sikre en god introduktion af nye medarbejdere.

- Det er vigtigt at sørge for, at nye medarbejdere finder sig godt til rette fra dag et og får hjælp til at falde på plads i deres nye job og, for mange, også nye land, skriver Dorthe Poulsgaard Frandsen fra Seges Svineproduktion.

Værktøjerne, som svinerådgiverne kan tilbyde, spænder over alf fra coach til tavlemøder. Og det er individuelt, hvad der bliver tilbudt den enkelte landmand. Det finder rådgiveren og landmanden ud af i fællesskab.

Ugentlige møder

Svineproducent Esben Skøtt er en af dem, der har modtaget rådgivning om introduktion og fastholdelse af nye medarbejdere. For ham var det vigtigt at få styr over de daglige opgaver og rutiner, så alle ved, hvad de skal lave.

Hans rådgiver, Allan B. Mikkelsen fra SvineRådgivningen, foreslog ugentlige tavlemøder. Her er alle opgaver på bedriften listet op og fordelt på medarbejderne. Og har en medarbejder ferie eller er syg, kan man nemt omfordele.

- Nogle af de erfarne medarbejdere var lidt skeptiske til at starte med. Men det er endt med, at alle er godt tilfredse med vores ugentlige møder. Vi ved alle sammen, hvad vi skal lave og hvornår. Og det har været rigtigt godt. Både for medarbejderne og for mig som ejer, skriver Esben Skøtt i en pressemeddelelse.

Kontakt din lokale svinerådgiver for at høre om dine muligheder for at få hjælp til at fastholde medarbejdere.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame