Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Praktikant kom alvorligt til skade på stort svinebrug

Af SSV - 9. jan. 2019 KL. 12:05

Arbejdstilsynet gav stor svineavler påbud om straks at rette op på sikkerheden, efter at en praktikant kom alvorligt til skade med begge sine ben i arbejdsulykke, skriver Fagbladet 3F.

30-årige Andrii Ikin fra Ukraine blevv i september 2018 udsat for en alvorlig arbejdsskade hos Danmarks formentlig største svineproducent på en gård i Sydvestjylland.Arbejdsulykken skete, da Andrii Ikin gjorde en 6.000 liters blandetank til foder rent indvendig. Praktikanten var kravlet ned i tanken for at gøre den ren med en højtryksrenser. Mens ukraineren befandt sig i tanken, startede omrøreren, og han fik begge ben i klemme, skriver Fagbladet 3F.

Politiet underrettede hurtigt Arbejdstilsynet om arbejdsulykken, og tilsynet undersøgte ulykken samme dag, som den skete. Det viser tilsynets rapport om ulykken, som Fagbladet 3F har fået aktindsigt i.På baggrund af tilsynsbesøget har Arbejdstilsynet tildelt virksomheden et påbud om, at den straks skulle rette op på "forhold, som strider imod arbejdsmiljølovgivningen". Arbejdstilsynet oplyser til Fagbladet 3F, at tilsynet endnu ikke har vurderet, om det mener, at der er grundlag for at melde virksomheden til politiet eller give den en bøde.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame