Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Pas på: Det er 1. april

Af Rasmus Dalsgaard - 1. apr. 2017 KL. 08:54

En del virksomheder, organisationer og medier forsøger i dag, den 1. april, at narre læserne med falske indslag. Så tag dig i agt.

Maskinbladets mail har i år modtaget færre pressemeddelelser, som skal forsøge at lokke os til at bringe dem, så vores læsere kan blive taget ved næsen og gjort aprilsnar.

Måske fordi det er lørdag.

citat startcitat start

- De er ganske dygtige svømmer, og det giver kødet en særlig god struktur, ligesom saltvandet fremmer smagen og forkorter både modning og lufttørring.

Paul Holmbeck, direktør i Økologisk Landsforening

citat slutcitat slut

Maskinbladet vil dog holde skarpt øje med nyhedsstrømmen og tage os i agt, så vi ikke forleder læserne til at tro på skøre historier.

Og vi vil viderebringe nogle af de jokes, som vi falder over, og som i nogle tilfælde kan være ganske morsomme.

Økologiske svømmegrise

En pressemeddelelse fra Økologisk Landsforening er en tydelig aprils-joke. Den handler om, at grise skal have mulighed for at komme på badeferie.

- Forslaget fra Økologisk Landsforening baseres på flere forsøg, hvor videooptagelser dokumenterer trivsel hos svømmende grise, skriver foreningen i pressemeddelelsen.

- Økologisk Landsforening har det seneste års tid undersøgt, hvor dyrevelfærden i det økologiske landbrug kan styrkes og foreslår nu, at økologiske svineproducenter giver deres grise muligheder for at bade i nærliggende søer eller ved stranden, skriver foreningen videre.

Ifølge pressemeddelelsen har foreningen rejst forslaget over for både EU, Fødevareministeriet og Coop.

- Jeg har ved selvsyn set, hvor glade grisene er for at svømme, og vi har lavet længerevarende forsøg, der viser positive effekter for både sundhed og trivsel siger foreningens direktør, Paul Holmbeck i 1. april-pressemeddelelsen.

Det fremgår videre, at han netop er hjemvendt fra en studietur på Bahamas, hvor grise går frit rundt på stranden og bader med turisterne ved strandbredden.

- Jeg svømmede selv en tur med grisene. De er ganske dygtige svømmer, og det giver kødet en særlig god struktur, ligesom saltvandet fremmer smagen og forkorter både modning og lufttørring af for eksempel serranoskinke, citeres han for at sige.

Paul Holmbeck håber ifølge pressemeddelelsen, at hvis EU afviser at implementere kravet i lovgivningen, vil Coop og Fødevareministeriet tage det til sig og tilføje et ekstra niveau i deres velfærdsmærker, så forbrugerne kan se, hvilke grise der har været ude at svømme.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame