Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nyt hygiejnekursus skal sikre mod smittespredning

Af ame - 6. nov. 2017 KL. 13:41

Landmænd og andre får nu mulighed for at blive klogere på smittespredning med et nyt kursus på nettet.

Nyt e-kursus skal sikre, at der er styr på hygiejnen i grisestalden, så sygdomme og bakterier ikke kommer med ud af stalden. Det nye kursus er udviklet af Rådgivningstjenesten for husdyr-MRSA på Statens Serum Institut for Fødevarestyrelsen. Det skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Fra 1. januar forventes det, at en ny bekendtgørelse træder i kraft, så kurset bliver obligatorisk for stort set alle, der arbejder med levende grise, både ansatte i svinebesætninger, på samlested, marked eller på slagteri samt for chauffører der transporterer levende grise.

- Kurset giver blandt andet viden om antibiotikaresistens, og hvordan man forebygger, at det kommer med ud af stalden og videre ud i samfundet, hvor de resistente bakterier udgør en sundhedsrisiko, siger Stig Mellergaard, souschef i Fødevarestyrelsen.

Udover at sikre at bakterierne holder sig inde i landets grisestalde, skal kurset også være med til at øge bevidstheden blandt folk, som arbejder med levende grise, om, at husdyr-MRSA skal tages alvorligt.

Kurset er frit tilgængeligt på internettet for alle, der søger viden om, hvordan man kan hindre smittespredning af resistente bakterier i forbindelse med håndtering af levende grise.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame