Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ny vaccine mod prrs til pattegrise

Af kfp - 5. jul. 2018 KL. 11:29

Nu er der kommet en vaccine på markedet, der virker mod prrs.

Nu kan nyfødte grise vaccineres mod Porcin reproduktions- og respirationssygdom (prrs) med en enkelt dosis Suvaxyn prrs mlv, der er ny på det danske marked. Vaccinen er godkendt til brug fra dag 1.

Den stimulerer aktiv immunitet overfor pprs-virus, reducerer virus i blodet og virus-udskillelse i næsesekret som følge af infektion med europæiske stammer af pprs-virus.

Det skriver OrionVet i en pressemeddelelse.

Vaccination før drægtighed af klinisk raske søer og polte har desuden vist sig at modvirke den smitte via fosterhinder, som prrs-virus kan forårsage i sidste tredjedel af drægtighedsperioden.

Samtidig kan vaccination nedsætte den negative indvirkning på den reproduktive funktion: Reducere antallet af dødfødte, virus i blodet hos smågrise under fødsel og fravænning, lungelæsioner samt viruskoncentrationen i lungerne hos smågrise ved fravænning.

Virker op til 26 uger

Suvaxyn PRRS MLV kan gives som en enkelt injektion til pattegrise allerede fra de er 1 dag. Søer og gylte får en enkelt injektion, inden de føres ind i en besætning cirka 4 uger før avl.

Flere undersøgelser har dokumenteret, at beskyttelsen indtræder 28 dage efter vaccinationen, og hos slagtesvin varer den i 26 uger efter vaccinationen. Gylte og søer er beskyttede i 16 uger efter vaccinationen.

Suvaxyn prrs mlv er receptpligtig og fås som en frysetørret vaccine - lyofilisat - og der medfølger solvens til injektion. Vaccinen indeholder en modificeret stamme af levende prrs-virus, stamme 96V198, som er blevet svækket, så den ikke forårsager sygdom.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame