Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Nu kan kineserne få danske pølser

Af lib - 4. feb. 2018 KL. 09:29

Kinesiske myndigheder har netop godkendt import af varmebehandlet grisekød fra Danmark. Dermed kan danske virksomheder sælge alt fra røde pølser til skinke til de kinesiske forbrugere.

Til en frokost i Kina kan man om få dage få røde pølser og dansk skinke. Den 2. februar 2018 har de kinesiske myndigheder nemlig godkendt, at dansk varmebehandlet grisekød kan sælges på det kinesiske marked.

Danmark sælger allerede frossent svinekød og biprodukter til Kina, men nu kan også røde pølser, pålæg og skinkekød ryge til Kina. Godkendelsen kommer efter, at danske myndigheder og landbrugserhvervet har arbejdet for det i over 10 år.

- Det er en stor dag for dansk landbrug og dansk økonomi. Vi er verdensmestre i danske pølser og skinkekød. Det vil middelklassen i Kina selvfølgelig også gerne smage på. Det er lig med både eksportindtægter og arbejdspladser i Danmark. Det er en stor dag, og jeg har svært ved at få armene ned, siger Esben Lunde Larsen, miljø- og fødevareminister.

Tulip Food Company er klar til eksport

En af de danske virksomheder, som glæder sig over godkendelsen, er Danish Crowns datterselskab Tulip Food Company.

- Det er helt klart et gennembrud for dansk fødevareeksport. Kina er et enormt spændende marked, og vi har allerede aftaler på plads med partnere, der ønsker at forhandle vores produkter. Derfor har jeg en klar forventning om, at vi kan sende den første container afsted indenfor få uger, siger CEO Kasper Lenbroch fra Tulip Food Company i en pressemeddelelse.

Adgangen til det kinesiske marked passer perfekt ind i Tulips og Danish Crown-koncernens strategi, der ud over et fokus på hjemmemarkederne i Nordeuropa indeholder vækstplaner for Asien med egen fabrik i Kina og globale satsninger på blandt andet konserves og pepperoni.

- Det har nærmest uvurderlig værdi for os, at de danske myndigheder, anført af miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, og medarbejderne i Fødevarestyrelsen og på ambassaden i Beijing, ukueligt har arbejdet på at få aftalen på plads. Det er deres vedholdende indsats, der har sikret, at danske fødevarevirksomheder endnu engang er helt i front, siger Jais Valeur, Group CEO, Danish Crown.

Tættere på kunderne i Kina For Danish Crown-koncernen betyder åbningen, at der nu bliver mulighed for at komme tættere på både detailhandlen og grossisterne indenfor foodservice, allerede inden Danish Crowns egen fabrik ved Shanghai står færdig i 2019.

En kvart milliard kroner om året

Erhvervet vurderer, at den nye aftale kan være op imod 250 millioner kroner værd om året i eksportindtægter. Det gør også aftalen ekstra stærk, at der er tale om produkter, der forarbejdes herhjemme, inden de sendes afsted til udlandet. Forædlingen giver nemlig også ekstra indtægter og arbejdspladser i Danmark.

- Der kan sagtens vente et endnu større potentiale på sigt, når vi ser på, hvor meget kineserne har fået øjnene op for de danske fødevarer. Det er en historisk dag for de danske svineproducenter og slagterier. Det er især deres høje niveau af fødevaresikkerhed og kvalitet, der har sikret Danmark pladsen blandt de første lande i verden, der kan sælge varmebehandlet grisekød til kineserne, siger Karen Hækkerup, administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

- Kina stiller meget, meget høje krav til fødevaresikkerheden, og uden dygtige landmænd og en dygtig industri ville Danmark aldrig få denne mulighed. Det er en gevinst for os alle sammen, og det er helt i tråd med vores ønske om at fokusere på forædling af fødevarerne i Danmark, inden de sendes til udlandet, fordi det giver den største gevinst, tilføjer Esben Lunde Larsen, miljø- og fødevareminister.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame