Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Notering for søer falder -slagtesvin uændret

Af Maskinbladet - 25. okt. 2018 KL. 14:09

Noteringen for slagtesvin er uændret. Søer og orner er faldet med 30 ører

Mens efteråret har ramt Danmark, og vinden er frisket alvorligt op, så er det europæiske marked for fersk grisekød lige nu præget af stilhed før julestormen.

- Lige nu sidder indkøberne rundt omkring og danner sig et overblik over, hvad de skal bruge af råvarer frem mod jul. Samtidig forsøger de at spore sig ind på, hvordan markedet vil udvikle sig, men lige nu er det meget svært at forudsige, hvad der kommer til at ske, fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Uforudsigeligheden skyldes ikke overraskende den uro som udbruddene af Afrikansk Svinepest har skabt. I denne uge har USA lukket for import af grisekød fra Polen, og det skaber lidt fornyet tumult på det europæiske marked, da de mængder Polen hidtil har sendt til USA, nu skal afsættes i Europa.

- Polen har især haft en stor eksport af brystflæsk til USA, og på netop brystflæsk har vi mange faste kunder, så derfor forventer vi ikke umiddelbart, at det vil ramme vores afsætning, men vi følger selvfølgelig situationen tæt, siger Søren Tinggaard.

Generelt er der en jævnt salg af forender, bove, kamme, brystflæsk og bacon er stabilt, mens nakkerne som forventet siver en smule i pris, da de er ude af sæson.

Til landene udenfor Europa er der en stabil afsætning til både Japan og Kina.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame