Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Merrild: I skal støtte op om DanAvl

Af Anders Melchiorsen - 8. nov. 2017 KL. 12:33

  • ww270184_1
  • ww270184_2

Formanden for L&F appelerede til ubetinget støtte til det nye DanAvl-program ved delegeretmøde.

- Vi har skruet danavl sammen i tillid til, at det her var et fælles projekt, sagde formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, fra talestolet på årets delegeretmøde i Herning.

Det nye DanAvl har tidligere fået kritiske ord med på vejen, men Martin Merrild slog fast, at programmet er den eneste vej frem for den danske svineavl. Han appellerede til deltagerne om ubetinget støtte til DanAvl-programmet.

- Det er et helt unikt system, hvor vi har fundet nogle af de dygtigste svineproducenter og betalt dem for at blive avlere på et professionelt niveau, sagde Martin Merrild.

- Vi kan ikke være andet bekendt overfor de danske svineproducenter og svineavlere, sagde han.

Kritiske stemmer

Kritikken har været rettet mod den monopollignende status, programmet får. En af de kritiske stemmer er advokat for Oplysningsgruppen, Joan Vollertsen.

- Med det nye DanAvl P/S etableres der et monopol, hvor de nuværende rettigheder som selvstændig partner i det eksisterende DanAvl-system ændres og begrænses, og det finder oplysningsgruppen er konkurrenceretligt særdeles betænkeligt, siger Joan Vollertsen.

Oplysningsgruppen består af avlere, opformeringsbesætningsejere, de private forhandlere DTL A/S og Breeders of Denmark A/S samt KS-stationen Mors.

Støtte til formanden

På talestolen ved delegeretmødet var også formænd for flere af landets landboforeninger. Bent Bjørndahl Gravesen, der er formand for Lemvigegnens Landboforening, støttede op om Martin Merrilds pointer. Han revsede de kritiske stemmer, der har været i debatten om det nye DanAvl.

- Det er en kæmpe skandale, at vi ikke kan stå sammen om det. Lad os nu få de sidste med, så den værdi vi har skabt i fællesskab bliver i fællesskabet, sagde han.

- Jeg vil opfordre til, at vi står sammen, og at vi lige så stille får det rettet til, så vi alle sammen kan være med i programmet, sagde han.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame