Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

L&F: Endnu et fald i antibiotikaforbruget

Af esu - 5. okt. 2017 KL. 08:11

For tredje år i træk falder Danmarks samlede antibiotikaforbrug til dyr. Det skyldes især en reduktion af antibiotikaforbruget i svineproduktionen.

For tredje år i træk falder Danmarks samlede antibiotikaforbrug til dyr. Det skyldes især en reduktion af antibiotikaforbruget i svineproduktionen. Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemeddelse.

Det overrasker ikke Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Svineproduktion, som påpeger, at de gode resultater ikke er kommet af sig selv.

I 2016 er antibiotikaforbruget til dyr faldet med cirka 5 procent. Både til svin, kvæg, fjerkræ og fisk er forbruget faldet. Sådan skriver Statens Serum Institut, DTU Veterinærinstituttet og DTU Fødevareinstituttet i forbindelse med den årlige DANMAP-overvågning, der netop er offentliggjort. I svineproduktionen er antibiotikaforbruget faldet med 4 procent.

Sektordirektør i Seges Svineproduktion, Christian Fink Hansen, er ikke overrasket over de gode resultater:

- Det glæder mig, at det hårde arbejde bærer frugt, for de gode resultater er jo ikke kommet af sig selv. Det skyldes en intensiv og målrettet indsats fra svineproducenter og dyrlæger.

Han mener, det er værd at bemærke, at antibiotikaforbruget i svineproduktionen i alt er faldet med 25 procent. siden 2009:

- Og allerede dengang havde Danmark et lavt forbrug sammenlignet med andre lande. Vi får international anerkendelse for resultaterne, og der er god grund til at være stolt af vores svineproduktion.

Forbruget af medicinsk zink er også nedadgående. Her er forbruget faldet med 4 procent i 2016.

- Det er selvfølgelig positivt. Men hvis den gode udvikling skal fortsætte, er der brug for at finde en løsning på, hvordan vi udfaser medicinsk zink uden at det samlede antibiotikaforbrug stiger, udtaler Christian Fink Hansen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame