Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Kraftig halmbrand tæt på svinestald

Af Marianne Nørmark - 4. jan. 2019 KL. 11:00

Stor svinefarm nord for Thisted blev nytårsaftensdag ramt af brand i lade med halm. Ingen kender årsagen til branden, der kun fire meter fra svinestalden.

Nytårsaftensdag udviklede der sig en kraftig brand i stort halmlager på en svinefarm ved Thisted. Først 1. januar ved 17.30-tiden var ilden helt slukket, fortæller indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Henrik Gade Jespersen.

Ilden blev opdaget kort før klokken 14 i et stort lager med halm, hvor der stod et halmfyr midt i laden. Der er så meget halm i bygningen, at brandfolkene valgte at lade ilden brænde ud.

Brandfolk fra Thisted og Hanstholm deltog i slukningsarbejde, og også mandskab fra Beredskabsstyrelsen i Thisted hjalp til.

Nordjyllands Beredskab besluttede at holde brandvagt fra midnat nytårsnat til næste morgen for at sikre, at branden ikke bredte sig til stalden og den øvrige ejendom.

Indsatslederen fortæller, at der på intet tidspunkt var fare for dyrene, dog var branden kun fire meter fra selve svinestalden. I samarbejde med landmanden, besluttede man at slukke for ventilationen for at sikre dyrene mod røgforgiftning.

Henrik Gade Jespersen, Nordjyllands Beredskab, roser naboen til ejendommen for at hjælpe til med vandforsyning.

- Der var rigtig flot opbakning fra naboen. Både landmanden selv og naboen hjalp os med slukningsarbejdet, fortælle indsatslederen.

Årsagen til branden er endnu ukendt. Beredskabsstyrelsen arbejder stadig på at undersøge, om branden stammer fra halmfyret.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame