Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Kameravejning af svin

Af mod - 6. jul. 2017 KL. 19:24

  • ww256003_1
  • ww256003_2

I forbindelse med åben stald hos Mads Rauff-Bjerre vil der være mulighed for at se ProGrow, der vejer og kontrollere grisene.

Onsdag den 12. juli inviterer Mads Rauff-Bjerre til åben stald i de nye produktionsfaciliteter på Herningvej 81 mellem Haderup og Simmelkær i det midtjyske.

Indvielsen omfatter nyopførte rundbuestalde med 5.040 stipladser og renoverede stalde med 2.710 stipladser. Den årlige produktion kommer til at ligge på cirka 30.000 slagtesvin.

- Foruden energibesparende ventilation til begge stalde har vi også leveret ProGrow til anlægget, fortæller Niklas Bay Clausen, distriktschef, Skov A/S.

ProGrow overvåger kontinuerligt foder- og vandforbrug, dyrenes tilvækst, vægtspredning samt staldklima, hvilket giver mulighed for at optimere fodrings- og klimastrategier.

ProGrow genererer konstant realtidsdata, der gør det muligt at opdage afvigelser hurtigere, gribe ind og minimere produktionstab.

- Vejehold med manuel vejning af grisene er et hårdt og tidskrævende arbejde. ProGrow vejer grisene via et kamera, der er monteret over nogle af stierne i stalden, fortsætter Niklas Bay Clausen.

Oprindelig er ProGrow udviklet til stalde med tørfodring, hvor Skovs produktionscomputer styrer og overvåger foder- og vandtilførsel.

- Mads har på denne bedrift valgt vådfodring fra Big Dutchman Skandinavien, og ProGrow indhenter her de nødvendige data til de kontinuerlige managementberegninger, afslutter Niklas Bay Clausen.

Der er vist stor interesse for ProGrow fra mange markeder, og systemet er i dag også solgt til staldbyggerier i blandt andet Rusland.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame