Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ingen ændring i svineprisen

Af mbl - 2. nov. 2017 KL. 13:39

Danish Crowns svinenotering er uændret i denne uge.

Det europæiske marked for fersk grisekød er lige nu et billede på det danske efterårsvejr. Bagtæppet er mørkt og gråt, men ind i mellem kommer der lidt lune vindpust og en smule sol gennem skyerne.

- Denne uge har været præget af halvanden helligdag i de fleste katolske lande og faktisk også den sydlige del af Tyskland. Derfor har markedet haft mere fokus på planlægning af leverancer og produktion end på at udkæmpe blodige slagsmål om priserne, fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Typisk for efteråret er der i øjeblikket et relativt stort udbud af slagteklare grise i Europa. Det betyder vigende priser på stort set alle delstykker.

- Det er et meget kontant marked lige nu, så vi jagter de lommer og nicher, hvor vi kan hente en lidt bedre pris ved at kunne levere lige præcis det, kunderne ønsker. Det lykkes heldigvis indimellem, men overordnet set bliver vi udfordret på priserne, forklarer Søren Tinggaard.

Til landene udenfor Europa er der en jævn afsætning til både Kina og Japan. Det skriver Danish Crown i slagteriets markedsberetning.

Det fører til, at Danish Crowns svinenotering er uændret i denne uge - både for svin og søer.

Det betyder at prisen på svin fra 74-95,9 kg ligger på 9,60 kroner pr. kg, mens prisen på søer over 129,9 kg fortsat ligger på 5,90 kroner.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame