Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

I fremtiden kan du selv bedøve dine grise

Af ame - 8. sep. 2017 KL. 10:36

Miljø- og Fødevareministeriet vil indføre en ordning, så man selv kan bedøve sine pattegrise forud for kastration. Landbrug & Fødevarer er positive.

I dag må en landmand kastrere sine pattegrise med brug af smertelindring, men uden bedøvelse. Hvis han vil bedøve dem inden kastration, skal han tilkalde en dyrlæge. Fremover skal landmanden selv kunne lokalbedøve sine grise og dermed sikre endnu bedre dyrevelfærd i de danske svinestalde, skriver Landbrug & Fødevarer.

Det modtager Landbrug & Fødevarer positivt ifølge sektordirektør for Seges Svineproduktion, Christian Fink Hansen.

- Vi ser positivt på, at ministeren ønsker at hjælpe, så vi kan finde løsninger på de udfordringer, vi har i erhvervet. Vi har et højt niveau af dyrevelfærd i Danmark, men vi ønsker hele tiden at blive endnu bedre. I landbruget har vi også selv forpligtet os på at udfase kastration uden bedøvelse inden udgangen af 2018, siger Christian Fink Hansen.

Ændringen vil betyde, at landmænd efter et mindre kursus får lov til at lokalbedøve grise, før de kastreres.

Ifølge Landbrug & Fødevarer er det vigtigt at have for øje, at dette forslag isoleret set ikke løser alle de dyrevelfærdsmæssige udfordringer ved kastration.

- Vores forsøg viser, at eksisterende metoder til bedøvelse ikke forbedrer dyrevelfærden tilstrækkeligt på nuværende tidspunkt. Vi har flere projekter i gang og arbejder intenst på at finde en løsning, der reelt sikrer endnu bedre dyrevelfærd for vores grise, udtaler Christian Fink Hansen.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame