Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Henrik Mortensen: Endelig er vi svineheldige

Af mod - 12. apr. 2017 KL. 14:40

Formanden for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen er godt tilfreds med de seneste udmeldinger fra både Danish Crown og Tican.

- Det er glædeligt, at der så tydeligt er kamp om grisene for tiden. Først kom det smågriseproducenterne til gode, men nu kommer det også slagtesvineproducenterne til gode, og den lykke, der tilsmiler os, falder på et tørt sted.

Sådan siger formanden for Danske Svineproducenter, Henrik Mortensen, der referer til de seneste udmeldinger fra både Danish Crown og Tican.

citat startcitat start

For en gangs skyld ser det ud til, at der er én vinder i alt det her - nemlig os svineproducenter.

.- Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter

citat slutcitat slut

- Vi har i gennem et stykke tid oplevet, hvordan smågrisepriserne steg og steg. Det har skabt et vakuum, som trak endnu flere smågrise syd for grænsen, end vi er vant til. Det kan opleves på slagterierne, og det må være derfor, vi nu ser, at både Danish Crown og Tican er kommet op på beatet og tilbyder mere attraktive priser, end vi har set længe, vurderer formanden.

Henrik Mortensen henviser dels til, at Danish Crown i sidste uge satte noteringen op til 11 kroner og endda få dage forinden havde luftet forhåbninger om priser i størrelsesordenen 11,50-12 kroner. Dels henviser han til de helt nye udmeldinger fra Tican, der med al tydelighed arbejder på at få flere danske grise under kniven.

Formanden hæfter sig ved, at nye leverandører nu bydes velkommen i Tican med et tillæg på 50 øre indtil årsskiftet og fra årsskiftet 15 øre i 12 måneder, hvorefter det falder til 5 øre i de næste 12 måneder. Desuden er der 50 kroner ekstra at hente pr. so, der leveres til Tican.

- Med Ticans initiativ er der åbnet op for splitleverancer, og det er spændende, hvad Danish Crown gør i den nærmeste fremtid for at matche Ticans tilbud, påpeger Henrik Mortensen.

- For en gangs skyld ser det ud til, at der er én vinder i alt det her - nemlig os svineproducenter, og det skal vi selvfølgelig sole os i. Mange af os har et massivt hul i økonomien, vi skal have fyldt op, så lad endelig bare slagterierne fylde på, smiler Henrik Mortensen.

Hen tilføjer videre, at en høj afregningspris, et godt bytteforhold, en positiv bundlinje og en stigende egenkapital tilskynder til igangsættelse af tiltrængte investeringer til gavn for grisene, miljøet, håndværkerne og Danmark som helhed.

- Lad os håbe, at de nye tilbud og udsigter kan øge interessen for at investere i nye slagtesvinestalde i Danmark, siger formanden.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame