Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Hauskov: Det vil få konsekvenser

Af kfp - 27. jun. 2018 KL. 16:00

Danske Svineproducenter mener stadig, at nye afgifter vil få konsekvenser.

Uenighederne mellem Danske Svineproducenter og Landbrug & Fødevarer Svineproduktion fortsætter.

Formand for Danske Svineproducenter, Torben Hauskov, fastholder, at det er alle svineproducenter, der via en stigning i produktionsafgiften kommer til at betale for Landbrug & Fødevarer Svineproduktions (LFS) adfærd ved etableringen af DanBred, det der tidligere hed DanAvl.

- Det har naturligvis konsekvenser, at der måske kommer til at mangle 50-80 millioner kroner i genafgifter, skriver Torben Hauskov, i en pressemeddelelse.

Formanden for bestyrelsen i Svineafgiftsfonden, Asger Krogsgaard er uforstående over for kritikken, når Torben Hauskov selv stemte for ændringerne. Og det kan sidstnævnte godt se.

Sådan er det bare

- Naturligvis stemte jeg som ansvarligt medlem i Svineafgiftsfonden for den ekstraordinære regulering, der var nødvendig for at holde økonomien på ret køl inden for dette budgetår. Deri har formanden for bestyrelsen i Svineafgiftsfonden, Asger Krogsgaard, helt ret, siger Torben Hauskov i en pressemeddelelse.

Torben Hauskov fastholder dog sin ret til at mene, det er en ærgerlig beslutning at skulle hæve omkostningerne for svineproducenterne i en periode, hvor det absolut ikke er omkostninger, der er brug for. Det er dog formentlig hverken første eller sidste gang, han bliver nødt til at tage medansvar for en ærgerlig beslutning.

- Sådan er det bare, siger han.

- Søren Søndergaard har ret, når han fremhæver, at der bliver en udfordring med at få finansieret fælles innovationsopgaver fra 1. januar 2019. Det er netop det, vi gang på gang har fremhævet, fortsætter Torben Hauskov.

Formanden konstaterer, at de 220 millioner kroner, som genafgifterne indbragte i 2017, ikke er tilstede i 2019. Fra næste år kan der kun med rette opkræves genafgifter til specifik udvikling og innovation inden for Danbred.

- Vi glæder os over, at næstformanden i Landbrug & Fødevarer Svinproduktion, Søren Søndergaard, anerkender, at der ikke både kan opkræves genafgifter i det kendte omfang pr. dyr, og at man samtidig kan hæve produktionsafgiften, siger Torben Hauskov.

Formanden understreger videre, at Danske Svineproducenter via Svineafgiftsfonden vil bakke op om finansiering af innovation og andre målrettede projekter, der er brug for i erhvervet for at sikre vores konkurrenceevne og vores førende position på verdensmarkedet.

- Derimod vil Landsforeningen ikke acceptere, at der uhæmmet opkræves afgifter på avlsdyr samtidig med, at produktionsafgifterne hæves. Landsforeningen vil fortsat være konstruktivt kritisk over for projektforslag, der ikke målrettet og med ganske stor sikkerhed er til gavn for den samlede svineproduktion.

- Men Landbrug & Fødevarer Svineproduktion må altså samtidigt lære at tage ansvar for egne beslutninger og skære ind til benet. For man kan som bekendt ikke blive ved med at fodre hunden med sin egen hale, pointerer formanden for Danske Svineproducenter, Torben Hauskov i en pressemeddelelse.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame