Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Har du været på kursus i lokalbedøvelse af svin?

Af MAN - 5. jan. 2019 KL. 09:00

Fra årsskiftet skal alle svin lokalbedøves før kastration. Dette kræver at alle tager et kursus.

Fra 1. januar skal alle svin lokalbedøves før kastration. Det kræver, at man tager et kursus udbudt af din dyrlæge. Har du ikke taget kurset, er det ved at være sidste chance, skriver Seges på deres hjemmeside.

En af landets største svinedyrlægepraksis har meldt ud, at alle deres kunder har været på kursus. Og det er også det, Seges Svineproduktion hører andre steder.

- Det er glædeligt, at så mange allerede har taget kursus i lokalbedøvelse. Nu skal vi bare lige have de sidste med, så alle er klar den 1. januar, siger sektordirektør i Seges Svineproduktion, Christian Fink Hansen.

Har du ikke været på kursus endnu, er det ved at være sidste chance, da lokalbedøvelse bliver et DANISH-krav per 1. januar 2019.

Roligere grise

De erfaringer, vi hører fra staldgangen, er, at kurset er nemt at gå til. Og når de arbejder med lokalbedøvelse i praksis, oplever medarbejderne en klar effekt.

- Det, vi har hørt fra jer, er blandt andet, at pattegrisene er rolige, når de kastreres og hurtigere lægger sig til soen efter kastrationen. Det er positivt, og vi vil gerne høre flere historier fra jer, der arbejder på staldgangen, siger Christian Fink Hansen.

I forbindelse med indførelse af lokalbedøvelse har vi lavet en temaside på Svineproduktion.dk, som i en række film og tekster giver dig gode råd til den gode injektionsteknik, og hvordan man i praksis kommer i gang med lokalbedøvelse i sin besætning.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame