Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Hækkerup: Japan-aftalen er meget vigtig

Af mod - 6. jul. 2017 KL. 14:29

Karen Hækkerup, adminsterende direktør i Landbrug & Fødevarer ser frihandelsaftale med Japan som meget vigtig.

- Aftalen kan bidrage til, at vores landmænd får bedre betaling for deres produkter. Danske landmænd har stadig brug for at øge indtjeningen efter nogle hårde år, og derfor er Japan-aftalen meget vigtig for de landmænd, der knokler hårdt hver eneste dag, fortæller Karen Hækkerup, adminsterende direktør i Landbrug & Fødevarer, som påpeger, at der hver dag arbejds på at åbne nye markeder, hvor danske fødevare kan afsættes:

- Derfor glæder det mig meget, at EU nu får forhandlet denne aftale hjem med Japan. Det viser bare, at et stærkt EU er en helt central forudsætning for, at vi kan eksportere vores varer.

citat startcitat start

I lyset af Brexit har vi et endnu større behov for at åbne nye markeder.

- Karen Hækkerup, adminsterende direktør i Landbrug og Fødevare.

citat slutcitat slut

Behovet er tilstede

Karen Hækkerup fortæller, at for et lille, eksportorienteret land som Danmark betyder frihandelsaftaler rigtig meget, som giver det danske erhverv adgang til helt centrale markeder:

- I lyset af Brexit har vi et endnu større behov for at åbne nye markeder og at få told og handelsbarrierer bragt ned. Det er en vigtig forudsætning for den bedst mulige indtjening til de danske fødevareproducenter, som er forudsætningen for mange arbejdspladser i Danmark.

- Vi ser rigtig gode potentialer for den danske fødevareklynge i frihandelsaftalen med Japan. De danske produkter har allerede et fantastisk renommé hos de japanske forbrugere, hvad angår kvalitet og fødevaresikkerhed.

- Det er specielt eksporten af de danske mejeriprodukter, ingredienser og ikke mindst vores grisekød, som vil få fordele af aftalen. For at få det fulde udbytte af aftalen ift. eksport af grisekød, er det dog vigtigt, at vi har nok slagtesvin i Danmark, så vi kan producere de efterspurgte mængder.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame