Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Ghanesiske landmænd på besøg i dansk svinestald

Af MAN - 4. dec. 2018 KL. 08:00

  • ww317079_1
  • ww317079_2

Gæsterne fra Ghana var især interesseret i det danske avlsarbejde og teknikken i stalden.

14 spørgelystne ghanesiske landmænd har været på besøg på en svineproduktion på Djursland. De var særligt interesseret i avlsarbejdet og det tekniske set-up i stalden.

Der er ingen tvivl om, at svineproducent Thomas Olesen, som driver Pilegaard nær Grenaa, fik sig en noget anderledes dag på jobbet, da 14 ghanesiske landmænd og tre tovholdere fra den danske ambassade trådte ud af bussen på gårdspladsen, skriver Djursland Landboforening.

Delegationen kommer fra organisationen Nffawag som står for National Farmers and Fishermen Award Winners Association, Ghana. De er alle landmænd, som har vundet nationale priser netop indenfor deres felt. De er på inspirationstur til Danmark, hvor de skal være i godt en uge.

Programmet bringer dem rundt i flere hjørner af dansk landbrug, også Agromek messen, hvor de håber på at kunne finde inspiration, som de kan tage med hjem til deres egne bedrifter. Denne dag stod den på rundvisning i en moderne dansk svineproduktion.

Hvide dragter og blå futter

De 17 gæster iklædte sig gladeligt de hvide dragter og blå futter, inden de skulle entrere stalden. LandmandThomas Olesen bød velkommen, mens alle mand fik sprittet hænderne og derefter startede rundvisningen. Daniel Andersen, som er medarbejder på Pilegaard, forklarede grundigt de daglige arbejdsrutiner, forholdene i svinestalden og alle de faktuelle oplysninger om bedriften. Der blev filmet, taget billeder og ivrigt spurgt ind til produktionen. Der var særligt to ting, som fangede gruppens interesse.

- De var meget interesseret i selve avlsarbejdet. De kunne se, at den var effektiv. Samtidig var de meget optaget af det set-up, som vi har i en moderne dansk svinestald. Altså de fysiske rammer, men også ledelsen af stalden, fortæller Erik Bendix Jensen, Driftsøkonomikonsulent, Djursland Landboforening.

Efter rundvisningen var der afsat tid til stående kaffe og kage, alt imens Erik Bendix Jensen satte de tilhørende ind i den økonomiske drift af en ejendom som Pilegården, som har 440 søer og godt 240 ha jord.

Sparring

Langt størstedelen af gruppen beskæftiger sig med dyrkning af afgrøder i hjemlandet, og kun en del af dem har en egentlig svineproduktion, dog i langt mindre målestok end produktionen på Pileaard. Derfor er det nærliggende at spørge, hvad en ghanesisk landmand får ud af at se en dansk svineproduktion i denne størrelsesorden.

- Det handler om inspiration. Når de besøger en dansk svineproduktion får de viden om, hvordan det tekniske niveau og produktionsniveauet er i et land, som ligger i toppen af effektivitet. De får muligheden for at se, hvad det præcis er, der skal til for at nå dertil, forklarer Erik Bendix Jensen.

Samtidig mener han, at det er godt for dem at se, hvad landmænd gør ude i verden og ikke mindst, hvad godt landmandskab er i Danmark.

- Hvis vi har landmænd, som gør det godt, så vil vi rigtig gerne vise dem frem. Samtidig kunne man tydeligt se, at der var stor interesse for et fremtidigt samarbejde og sparring.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame