Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Generalforsamling lagde op til åben debat

Af JOF - 28. mar. 2019 KL. 08:10

Beretningen fra formanden hos Dansk SvineAvl satte blandt andet fokus på kolleger og konkurrenter samt lagde op til en god debat.

Under dette års generalforsamling hos Dansk SvineAvl rundede formand Bo Kibsdal blandt andet årets avlere og årets nye kolleger.

- 2018 var året hvor vores nye avler-kolleger kom i gang med at drive avl. De har grebet det vidt forskellige an, men alle er godt i gang, og enkelte har allerede blandet sig i toppen af rangeringen. Det er flot og vidner om, at det er dygtige kolleger der er kommet til, sagde Bo Kibsdal, mens han også fik nævnt året nye konkurrenter i branchen, som eksempelvis Danish Pig Genetics og Møllevang PIC.

Herefter blev avlerbattle, sundhed og saneringer og priser på grisen også nævnt.

- En af de ting, der bidrager til en bedre økonomi hos den enkelte avlsbesætning, så hver enkelt har et finansielt beredskab til en sanering, er i særdeleshed en bedre pris på vores dyr, sagde Bo Kibsdal, og fortsatte;

- Krydsningspolte været urimeligt hårdt ramt af lavkonjunkturen. Omsætningsmæssigt har vi holdt skansen, men prisen har ikke været prangende. Vores beregninger viser, at der mangler rigtig mange penge pr polt afhængig af, hvor mange polte der sælges pr so, bare for at dække meromkostningerne ved at producere polte i stedet for slagtesvin. Hertil mangler vi også nogle grise pr so, hvis vi skal sammenligne med en LYD-svineproduktion.

- For at sætte vores nuværende afregningspriser lidt i perspektiv, så svare polte-prisen på en polt med myc. til, at man som slagtesvineproducent skulle afregnes ca. 500-600 kr. pr slagtesvin. Det er uden der er afsat penge til risiko og sundhedssaneringer. Det niveau er der altså hverken økonomi eller fremtid i, lød det fra Bo Kibsdal, inden han afsluttede sin beretning med at tale om license to produce og Dao, inden der blev lagt op til åben debat.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame