Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fortsat fald i svinepriser

Af mod - 21. dec. 2017 KL. 13:47

Slagtesvin falder igen. Denne gang med 20 øre mens noteringen for søer er uændret. Grunden er faldende efterspørgsel så tæt på jul.

Den europæiske forædlingsindustri er ved at lukke ned til jul. Enkelte producerer også i juledagene, og for dem gælder det, at de i god tid har disponeret og sikret sig de nødvendige råvarer.

- Vi er nu så tæt inde under jul, at den ferske afsætning er bremset op. Efterspørgslen på stort set alle delstykker er vigende, og vi ser sivende priser på skinkerne som den del af grisen, der er hårdest ramt. Det er dog vigtigt at understrege, at den lave aktivitet er helt normal, siger Søren Tinggaard, underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

I Sydeuropa holder mange juleferie til og med Helligtrekonger den 6. januar. Derfor kommer der først rigtig gang i den ferske afsætning fra begyndelsen af uge 2.

- I julen er der stort set intet spotsalg. I de seneste uger har vi haft stor fokus på at sælge ferskt. På den måde har vi plads til, at slagtningerne hen over julen i udstrakt grad kan fryses ind til vores kunder på de oversøiske markeder, siger Søren Tinggaard.

Til landene udenfor Europa er der en jævn afsætning til både Japan og Kina.

Det betyder at prisen på svin fra 74-95,9 kg ligger på 9,00 kroner pr. kg, mens prisen på søer over 129,9 kg er uændret ligger på 6,10 kroner.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame