Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Fald i indtjening hos kinesiske svineproducenter

Af MAN - 5. feb. 2019 KL. 14:00

Kinas næststørste svineproducent har sænket sine forventninger til sin nettoindtjening i 2018. Erhvervet er hårdt ramt af restriktioner som konsekvens af afrikansk svinepest.

Kinas næststørste svineproducent Muyuan Foods Co. har således nu sænket sine forventninger til nettoindtjeningen i 2018 til mellem 500 og 550 millioner yuan. Tilbage i oktober var forventningen 20 procent højere. Og forventningen til 2018 ligger nu 80 procent under resultatet for 2017, hvor nettoindtjeningen lå på 2,4 milliarder yuan, skriver Marksnyt L&F.

Muyuan anfører, at størstedelen af selskabets svineproduktion ligger i det nordlige Kina, hvor svineprisener hårdt ramt af en række restriktioner, der er indført som led i bekæmpelsen af afrikansk svinepest.

Også Kinas største svineproducent Wens Foodstuff Group rapporterer om et fald i indtjeningen for 2018 i forhold til 2017. De seneste forventninger fra Wens er en nettoindtjening for 2018 på mellem 3,9 og 4,0 milliarder yuan. Dette er en nedgang på 40 pct. sammenholdt med 2017, hvor tilsvarende resultat lå på 6,75 millarder yuan. Wens anfører, at afrikansk svinepest har påvirket indtjeningen negativt i 2. halvår efter lave svinepriser i 1.halvår. Men Wens producerer dog også fjerkræ, hvor man har oplevet kraftige prisstigninger i 2018.

Samtidig har selskabet også produceret 17 pct. flere grise i 2018, oplyses det.

I det hele taget rapporterer Reuters bureau om stærkt stigende priser for fjerkrækød i Kina. De stigende priser er en følge af, at mange forbrugere vælger fjerkrækød som konsekvens af afrikansk svinepest. Dels ud fra bekymringer om fødevaresikkerhed, dels fordi udbuddet af grisekød i visse områder er reduceret mærkbart.

Den store fjerkræproducent Fujian Sunner Developmant har således også i dag hævet sine forventningertil indtjeningen i 2018. Selskabet forventer en nettoindtjening på 1,5 mia. yuan i 2018 mod en nettoindtjening på 315 mio. yuan i 2017.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame