Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Færre slagtesvin i Danmark

Af joa - 12. sep. 2018 KL. 11:00

I 2004 slagtede vi omkring 23 millioner grise i Danmark; sidste år var det blot 17,5 millioner, viser en analyse fra Danmarks Statistik.

Siden 2004 er det gået ned ad bakke med at slagte svin i Danmark. Til gengæld er eksporten af levende svin i kraftig vækst. Det skriver nordjyske.dk med henvisning til et Ritzau-telegram.

De faldende antal slagtninger har betydet, at der i dag er færre medarbejere på danske slagterier . Det hænger sammen med, at slagterierne er blevet mere effektive, så hver ansat i gennemsnit slagter flere svin. Samtidig er der sket et skift, i hvilke produkter der bliver fremstillet. Ifølge Danmarks Statistik bliver der solgt flere hele grisekroppe end tidligere.

Fire procent af Danmarks eksport

Eksporten af levende svin viser til gengæld stor fremgang, og sidste år blev der eksporteret 14,2 millioner grise til udlandet. Langt de fleste ender i Tyskland eller Polen, mens en mindre andel ryger til Italien og Holland.

Den samlede eksport af levende svin og svinekød var i 2017 på 26,2 milliarder kroner, hvilket svarer til knap fire procent af Danmarks samlede eksport.

Knap 100.000 flere øko-grise

Samlet set var der omkring 1. juli 12,9 millioner svin i Danmark, og langt størstedelen er i Jylland, har Danmarks Statistik optalt. Danmark er fortsat en af de største svinenationer i Europa, da 8,5 procent af den samlede bestand i EU er på dansk grund. Kun Holland har flere svin per kvadratkilometer landbrugsareal end Danmark.

Ud af den samlede svinebestand er 144.000 økologiske - svarende til 1,1 procent af alle svin. Den økologiske andel er steget fra 40.000 i 2010.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame