Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Færre grise dør under indtransport

Af MAN - 16. aug. 2019 KL. 11:50

Tal fra Teknologisk Institut, DMRI, viser at der er sket en stor reduktion af dødelighed af grise over en lang årrække til i dag.

Teknologisk Institut opgør årligt statistik over dødelighed for slagtesvin i forbindelse med indtransport til slagteri og opstaldning på slagteri.

Statistikken opgøres pr. slagtested, og her ligger Tican flot i statistikken med begge slagterier, skriver Tican i en pressemeddelelse.

Ud af i alt knap 3,5 millioner grise modtaget i 2018, døde 264 grise under indtransport eller opstaldning på Ticans slagterier. Det svarer til en samlet dødelighed for indtransport og opstaldning på 0,08 promille, hvor landsgennemsnittet er 0,1 promille.

Samlet for slagterierne i Danmark er niveauet på linje med, hvad det har været det seneste årti. Men går man tilbage i tiden, så er der sket en stor reduktion i dødeligheden til i dag. Først i 1980'erne var den samlede dødelighed under indtransport og ved opstaldning på slagteri cirka 1,3 promille.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame