Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

EU-kandidater vil arbejde for dyrevelfærd

Af MAN - 22. maj. 2019 KL. 16:50

Næsten 900 EU-kandidater har tage dyrevelfærdserklæringen til sig og vil arbejde for bedre velfærd for dyrene.

Kandidaterne til søndagens Europa-Parlamentsvalg er indstillet på at arbejde på tværs af landegrænser for at skabe bedre forhold for dyrene i Europa. Det fremgår af hjemmesiden voteforanimals2019.eu, hvor et højt antal kandidater står på mål for dyrevelfærden, skriver World Animal Protection i en pressemeddelelse.

Ved dette parlamentsvalg kan voteforanimals2019.eu allerede præsentere næsten 900 kandidater fra hele Europa, der alle har en tydelig holdning til dyrevelfærd. Det er 700 kandidater flere end ved sidste Europa-Parlamentsvalg i 2014, eller en stigning på godt 350 procent. Og det glæder kampagneansvarlig hos World Animal Protection Danmark, Johanne Gabel.

- De knapt 900 kandidater har jo gjort meget mere end blot at række hånden op som tegn på, at de går ind for dyrevelfærd. De har underskrevet en dyrevelfærdserklæring, og de har forholdt sig til 22 konkrete punkter om dyrevelfærd i EU. Det viser også, at dyrevelfærd er rykket meget markant frem i det politiske hierarki, vurderer Johanne Gabel.

29 danske kandidater

Af de godt 900 kandidater har foreløbigt 29 danske kandidater, fra alle politiske partier undtagen Venstre og Liberal Alliance, taget stilling og underskrevet dyrevelfærdserklæringen. De 22 konkrete punkter stiller skarpt på dyr som følende væsener såvel som konkrete lovinitiativer til at standse tvangsfodring af ænder og gæs, der anvendes til foie gras. For vælgerne giver det nogle omfattende muligheder for at bedømme, hvor meget dyrevelfærd politikerne hver især vil kæmpe for.

- Dyrevelfærd ligger utroligt mange danskere på sinde. Så det er en gave til vælgerne, at de nu kan få indgående kendskab til kandidaternes holdning til landbrugsdyrenes betingelser, forsøgsdyr, vilde dyr i cirkus og meget mere. Danskerne kan vælge dyrevelfærd ind i EU, og derfor er det også vigtigt at gøre brug af hjemmesiden, mener Johanne Gabel fra dyrebeskyttelsesorganisationen, der har kontorer i 16 lande.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame