Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Endnu en uge med uændrede svinepriser

Af esu - 7. dec. 2017 KL. 13:19

Op til jul forbliver svinenoteringen uændret for både søer og slagtesvin.

I første halvdel af december er efterspørgslen på grisekød traditionen tro stor over hele Europa og slagterierne kører på fuld kraft for at følge med.

- Når vi ser på de afsatte mængder, så har vi faktisk en rigtig god julehandel i år. Udfordringen har desværre været, at udbuddet gennem den seneste måned har været så stort, at efterspørgslen ikke har været stor nok til at give det løft til noteringerne i Europa, som vi ellers normalt plejer at se op til jul, fortæller Søren Tinggaard, der er underdirektør i Danish Crowns eksportafdeling.

Lige nu er der et stort aftræk af kamme til flæskesteg og kød til produktion af pølser og pålæg. Skinkerne sælges jævnt, mens brystflæsk, efter en lang periode med stor efterspørgsel, nu afsættes mere trægt.

- Den kommende uge er den sidste, hvor vi kan nå at få alle varerne ud til vores kunder på tværs af Europa. Derfor forventer vi at se et markant dyk i efterspørgslen på stort set alle udskæringer allerede om en uges tid, og det vil formentlig komme til at påvirke priserne bredt set, siger Søren Tinggaard.

Til landene udenfor Europa er der et stabilt salg til Japan, mens de kinesiske indkøbere nu har fokus på at sikre sig de sidste varer til det kinesiske nytår i midten af februar.

Det skriver Danish Crown i sin markedsberetning.

Det betyder at prisen på svin fra 74-95,9 kg ligger uændret på 9,60 kroner pr. kg, mens prisen på søer over 129,9 kg ligeledes er uændret ligger på 6,10 kroner.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame