Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Endnu en stigning på svin

Af JOF - 11. apr. 2019 KL. 13:03

Igen melder Danish Crown om en stigning i prisen på svin. Denne gang er noteringen hævet med 30 øre pr. kilo slagtesvin.

Ifølge Danish Crown er noteringen denne uge steget med 30 øre for slagtesvin. Hermed er prisen 10,60 kroner pr. kilo slagtesvin.

I markedsberetningen skriver Danish Crown;

"Prisraketten på det europæiske marked for fersk grisekød har tabt lidt fart i denne uge, Noteringen stiger dog alligevel med 30 øre, og den nye notering på 10,60 kroner gælder de kommende to uger.

- Det er gået meget stærkt de seneste uger, og derfor skal markedet nu lige finde sig selv igen. Der er stadigvæk en rigtig fin efterspørgsel, men det er også tydeligt, at de store stigninger ramte indkøberne som en gedigen mavepuster. Nu sunder de sig lidt og får mulighed for at vænne sig til en ny virkelighed, fortæller Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork.

Der er en rigtig god efterspørgsel på bove, kamme, bacon og brystflæsk. Salget af skinker og forender er stabilt, mens priserne på nakker først for alvor flytter sig, når grillsæsonen sætter ind.

- De kommende uger vil være præget af påsken og de færre slagtedage. Derfor vil vi formentlig se et marked, der nærmer sig den mere normale rytme for udsving i priserne. Den store joker er dog udbuddet af grise i særligt Nordeuropa. Hvis det ligger meget langt fra både slagtekapaciteten og efterspørgslen, så vil priserne priserne fortsat stige, siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der en stærk eksport til Kina og et stabilt salg til Japan."

Danish Crown beretter også om, at noteringen for søer er steget med 50 øre pr. kilo.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame