Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

DLG tager Seges-afprøvning til efterretning

Af esu - 4. okt. 2017 KL. 10:03

DLG er ærgerlig over den dårlige placering i Seges seneste firmaafprøvning, som absolut ikke svarer til DLG's ambitionsniveau.

Seges offentliggjorde 27. september sin seneste afprøvning af smågrisefoder. Resultatet svarer ikke til den kvalitet, DLG er kendt for eller ønsker at levere.

- Vi er ærgerlige over den dårlige placering. Resultatet svarer ikke til den kvalitet, DLG ønsker at levere. DLG kom tidligere på året ud med topresultater i to lignende firmatest fra Seges - dels en test af produktionsresultaterne på slagtesvinefoder og dels en større analyserunde, hvor Seges undersøgte om foderet fra de forskellige firmaer overholdt de garantier, der blev stillet. Derfor er er den seneste placering uacceptabel for os, siger Jesper Pagh, vicekoncerndirektør med ansvar for husdyrernæring.

- Vi må dog også sige, at de konkrete resultater i afprøvningen ikke passer med den produktivitet, vi ser i praksis hos de kunder, der anvender Porkido. Her er de allerfleste tilfredse med vores produkt, siger han.

Raps væk i nyt sortiment

I Seges-afprøvningen adskiller de testede Porkido-blandinger sig fra konkurrenterne primært ved et relativt højt indhold af rapsproduktet Lewistar. I udviklingen af det netop lancerede StartGris og VækstGris-sortiment har DLG fravalgt Lewistar i smågrisefoderet til gengæld for mere velkendte proteinkilder.

- Nu har vi et helt nyt smågrisesortiment, StartGris og VækstGris. Vi har justeret på en lang række forskellige parametre. Den største nyhed er en helt ny vitaminisering, der styrker immunforsvaret og ved verdens hidtil største vitaminforsøg har vist betydelig forbedret foderoptagelse og øget daglig tilvækst i forhold til en normal anvendt vitaminisering i smågrisefoderet, siger Jesper Pagh.

- Vi har mange kunder, der er glade for Porkido, men vi glæder os over at kunne tilbyde vores kunder at skifte til StartGris og VækstGris, der indeholder den nyeste viden kombineret med det, vi ved virker, siger Jesper Pagh.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame