Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

DF: Stop jagten på MRSA-syndebuk

Af Dan Bjerring - 4. nov. 2016 KL. 12:50

Dansk Folkepartis landbrugs- og fødevareordfører, Lise Bech, opfordrer de øvrige partier i Folketinget til at være mere konstruktive i MRSA-sagen.

Dansk Folkepartis landbrugsordfører, Lise Bech, peger på, at der er kommet en redegørelse, og original dokumenterne er præsenteret. Hun opfordrer derfor til at se fremad:

- Medarbejderne i Fødevarestyrelsen har udført deres job, og der har været rejst kritik af direktøren, som også bare har udført sit job. Der er intet mærkeligt i det, der er foregået. Det er ganske normal procedure, at fødevareministeren beder om en redigering i rapporten, og det har man gjort. Vi skal passe på, at vi ikke opfinder noget, der ikke er sket, siger Lise Bech til Maskinbladet.

Ekspertgruppe

Hun peger også på, at sagen foregik i 2012, og at MRSA-sagen siden har udviklet sig:

- Nu er der igangsat en handlingsplan, og der bliver nedsat en ekspertgruppe, der skal have fokus på avlstoppen. Vi behøver ikke lede længere efter en syndebuk. Jeg forventer, at ekspertgruppen skal arbejde mellem et halvt og et helt år. Der er jo senest eksperter fra DTU, der har peget på andre ting, end der tidlige har været fremført. Derfor udvides ekspertgruppen også med forskere fra Københavns Universitet. Det er ikke mindst vigtigt, at eksperterne bliver enige med deres bagland. Vi kan ikke have forskere, der flere år efter render ud i pressen med andre budskaber end dem, eksperterne fremfører. Det skaber signalforvirring, og borgerne bliver usikre, siger Lise Bech.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame