Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

DC i Ringsted halverer arbejdsulykker

Af MAN - 12. mar. 2019 KL. 13:42

På fem år er det lykkedes Danish Crown i Ringsted at reducere antallet af arbejdsulykker markant. Slagteriet er nu nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2019.

Antallet af arbejdsulykker er faldet markant ved at sætte fokus på ledelse, kultur og risiko, samt at sætte arbejdsmiljø øverst på dagsordenen. Derfor er Danish Crown i Ringsted nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2019.

Knive, maskiner og køretøjer skaber risiko for arbejdsulykker, især i et stort slagteri, hvor der ugentligt slagtes cirka 35.000 grise. Men Danish Crown i Ringsted har formået at reducere antallet af medarbejdere, der kommer til skade på arbejdet, markant, skriver DC i en pressemeddelelse.

Jesper Frandsen, der er fabrikschef i Danish Crown i Ringsted, peger på, at branchen generelt har for mange ulykker, og at der hurtigt kan opstå farlige situationer, når 80 pct. af medarbejderne på et slagteri står med knive. Danish Crown i Ringsted besluttede derfor at sætte større fokus på medarbejdernes sikkerhed, og det krævede en ændring af kulturen.

- Vi ønsker ikke at være en del af den kedelige statistik, der viser, at vi er en af de farligste brancher i Danmark. Det har vi gjort noget ved, siger Jesper Frandsen og fortsætter:

- Vi kunne ikke løse det alene som ledelse. Vi var nødt til at få medarbejderne til at forstå, hvorfor vi gerne ville have dem hjem i ét stykke. Sikkerheden kommer først, og her er der ingen, der får skæld ud for at bremse et produktionsanlæg, hvis årsagen er risiko, siger Jesper Frandsen fortæller videre, at sikkerhed nu er øverste punkt på dagsordenen til alle møder.

Målsætningen er nået

Indsatsen har båret frugt. Antallet af ulykker er faldet fra 39 per 1.000 ansatte i 2013-2014 til 14 i 2017-2018 og er dermed mere end halveret. Prognoserne tyder på, at tallene bliver endnu lavere i 2018-2019. Det glæder Jesper Frandsen.

- Vi er kun lykkedes, fordi medarbejderne har gjort en ekstraordinær indsats. De har virkelig lagt et stort engagement i at undgå ulykker og tilløb til ulykker, siger han.

Også Danish Crowns direktør for arbejdsmiljø og sikkerhed, Morten Pedersen, er stolt af de flotte resultater i koncernen:

- Vi har igennem mange år haft et skærpet fokus på arbejdsmiljø og ulykker i hele Danish Crown-koncernen, og det er glædeligt, at vi nu ser så gode resultater af det. Vi skal naturligvis blive ved med at holde hinanden op på at sikre et godt arbejdsmiljø hver eneste dag, for vi vil være kendt for, at Danish Crown er et godt sted at arbejde, siger han.

Cristina Lage, formand for Arbejdsmiljørådet, er også imponeret over virksomheden.

- Vi ved fra tallene, at slagterier er en branche, hvor der bliver anmeldt mange arbejdsulykker. Derfor er det inspirerende at se, at Danish Crown har halveret antallet af ulykker pr. medarbejder, det er jo et fantastisk flot resultat. Danish Crown har haft en helhedsorienteret og systematisk tilgang, hvor de har skabt en god sikkerhedskultur med fokus på instruktion, vejledning og dialog. Det virker, og det må være noget man kan lære af på andre arbejdspladser, siger Cristina Lage.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame