Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

DC: Forlæng aftale og få jobgaranti

Af SSV - 3. okt. 2018 KL. 13:55

Danish Crown er klar til at give medarbejderne på slagteriet i Rønne en garanti mod nedskæringer i op til otte år, hvis de siger ja til at forlænge den nuværende aftale med op til fem år.

Til sommer er det fem år siden de ansatte på Danish Crowns slagteri i Rønne sagde ja at indbetale til et medarbejderselskab. Til gengæld fik de en femårig garanti mod lukning af deres arbejdsplads, og Danish Crown forpligtede sig til at investere i at modernisere slagteriet. Den nuværende aftale udløber den 30. juni 2019, og Danish Crown ønsker at forlænge den med op til fem år.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

- Vi er lykkedes med en del, siden aftalen faldt på plads, men vi har ikke nået vores fælles mål om at gøre slagteriet i Rønne konkurrencedygtigt, når vi sammenligner med vores øvrige slagterier i Danmark. Målet var at nedbringe de årlige omkostninger med 25 millioner, men vi er stadig 8-10 millioner fra målet. Derfor vil vi gerne forlænge aftalen med fem år og til gengæld forpligte os til at investere et markant tocifret millionbeløb i Rønne i de kommende år, og vi er desuden klar til at give en garanti mod nedskæringer i op til otte år, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Det var den daværende erhvervsminister Henrik Sass Larsen, der stod fadder til den aftale, der i 2014 formelt blev indgået mellem Danish Crown og Dansk Industri på den ene side og medarbejderne og Fødevareforbundet NNF på den anden.

Forhandling i dag

Danish Crown har siden 2014 investeret 28 millioner kroner i Rønne, og lige nu indbetaler de cirka 200 ansatte 4,2 procent af deres løn til medarbejderselskabet, som skyder pengene ind i driften af slagteriet. Samtidig har Bornholm Regionskommune som en del af aftalen været forpligtet til at arbejde for at sikre slagteriet lavere forsyningsomkostninger, og de bornholmske landmænd lovede i 2014 at levere 50.000 ekstra grise om året til slagtning fra 2016 og frem.

- Landmændene på Bornholm har leveret mere, end de forpligtede sig til. I det regnskabsår, vi lukkede i fredags, kom de op på næsten 65.000 ekstra grise, og det er ganske enkelt imponerende. Transportomkostningerne er også faldet som følge af billigere færgebilletter, men omvendt så har vi ikke nået de mål, vi i fællesskab opstillede med Bornholms Regionskommune og medarbejderne. Derfor synes vi, det giver mening at forlænge aftalen, siger Per Laursen.

Han fortæller, at Danish Crown ikke kommer til at true med lukning af slagteriet, for med den dedikation de bornholmske landmænd har vist, så giver det simpelthen ikke mening.

- Vi har ikke brugt tid på at lave store regnestykker og lægge alternative planer. Vejen til at fremtidssikre slagteriet på Bornholm er at gøre driften konkurrencedygtig, og det gør vi ved at nå besparelsesmålet på 25 millioner kroner. Omvendt er vi selvfølgelig klar til at forlænge garantien til medarbejderne, hvis de siger ja til at forlænge aftalen. Og samtidig er vi åbne for at frasige os muligheden for at bede om endnu en forlængelse, siger Per Laursen.

De ansatte på slagteriet i Rønne blev præsenteret for Danish Crowns ønske om en forlængelse på et medarbejdermøde i dag. De kommende uger vil blive brugt på at undersøge mulighederne for at forlænge aftalen, så både medarbejderne og Danish Crown kan have en afklaring senest i starten af november.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame