Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Danske Svineproducenter bakker op om DanAvl

Af mbl - 16. aug. 2017 KL. 09:10

Efter et bestyrelsesmøde har Danske Svineproducenter besluttet at bakke op om det nye setup i DanAvl.

Bestyrelsen i Danske Svineproducenter har på det seneste bestyrelsesmøde drøftet mulighederne i det nye Danavl P/S og mener, at der med det nye set-up er sket betydelige forbedringer for danske svineproducenter.

Derfor har bestyrelsen udsendt denne udtalelse:

Især betyder den frie konkurrence af avlsdyrssalget i Danmark, at vi har sparet mange millioner af de omkostninger, vi var sat i udsigt med den tidligere model, som vi i 2016 ikke kunne acceptere og derfor måtte trække os fra VSP.

På et møde med L&F Svineproduktion har Danske Svineproducenters bestyrelse fået indblik i det nye selskabs ambitioner, forventede top- og bundlinje samt forretningsgrundlag. Et forretningsgrundlag, som naturligvis er ændret, efter at der nu ikke længere er monopol på salg af dyr i Danmark. Det indfrier en del af Danske Svineproducenters kritik om, at en krone sparet for danske svineproducenter er bedre end en krone tjent i det nye selskab på danske svineproducenter. Danske Svineproducenter vil dog kraftigt opfordre L&F Svineproduktion til at minimere eller annullere de forventede prisstigninger på sæd og hjemmeavlsaftaler.

Danske Svineproducenter er bekymret for uroen blandt avls- og opformeringsbesætningerne og forventer, der findes en løsning, som ikke fører til tab af avlsfremgang eller til øvrige økonomiske tab.

Bestyrelsen har - efter at foreningens formand, Henrik Mortensen, har set aftalen mellem L&F og L&F Svineproduktion - nu tillid til, at L&F Svineproduktion har fuld råderet over de fremtidige genafgifter og udbytter fra Danavl P/S.

Danske Svineproducenter har hele tiden bakket op om, at der skulle bedre kontrol på Danavl-genetikken rundt om i verden, især på de hvide racer og orner, og det mål har foreningen nu tillid til, at Danavl P/S kan indfri i kombination med en fortsat tæt kontrol/opfølgning fra L&F Svineproduktion.

Samlet set vurderer Danske Svineproducenters bestyrelse, at de med de væsentlige indrømmelser på det danske marked, klarhed for L&F-Svineproduktions politiske suverænitet i forhold til disponering af de fremtidige indtægter, samt ufravigelige 51 procent ejerskab af Danavl P/S, kan bakke op om det nye Danavl P/S.

Danske Svineproducenter vil dog opfordre til, at L&F Svineproduktion, DBI og Danish Agro bruger de radikale ændringer i forretningsgrundlaget og businesscasen til at overveje at slanke åbningsbalancen til fordel for danske svineproducenter og de øvrige parter i selskabet.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame