Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Colistin-resistent salmonella fundet i USA

Af Jette Beck - 18. jun. 2019 KL. 13:28

De salmonellaresistente bakterier blev fundet hos en patient, der havde rejst til Kina to uger før udbrud af en salmonella-infektion

Forskere fra North Carolina State University har fundet salmonellaresistente bakterier hos en patient. Det er genet mcr-3.1, der gør salmonella modstandsdygtighed over for colistin. Prøven blev taget hos en patient, der havde rejst til Kina to uger før udbrud af en salmonella-infektion. I 2015 så forskere i Kina, at genet for colistin-resistens mcr-3,1 havde flyttet sig fra et kromosom til et plasmid. Det baner vejen for, at genet kan overføres mellem bakterier, skriver Science Daily.

I Danmark har vi udfaset colistin i svineproduktionen, det har ellers været det foretrukne og præparat til behandling af coli-diarre hos smågrise. I stedet for colistin bruges nu neomycin. En dosis af neomycin vejer ti gange så meget som colistin. Det har påvirket totalforbruget af antibiotika negativt, derfor har landbruget haft svært ved at nå målsætningen om et lavere antibiotikaforbrug målt i kilo.

I disse timer er forskere fra hele verden i gang med at diskutere, hvordan man kan udfase zink uden at øge risikoen for diarré og forbruget af antibiotika. Det foregår i København under Zero Zinc Summit 2019.

Læs mere forbrug af antibiotika og resistens på Hyo her og her.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame