Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Bedre skygge og læ til grisene

Af MAN - 15. apr. 2019 KL. 14:37

Lempeligere regler giver mulighed for at plante flere træer i poppelplantager til glæde for grisene, der kan få skygge og læ.

Nu kan landmænd for eksempel plante stedsegrønne træer til skygge og læ for grisene eller træer, som kan give frugt og nødder som supplement til grisenes foder.

Det er nu muligt at have op til 400 spredte træer eller buske pr. hektar af andre arter end poppel i poppelplantager, hvor man kan søger grundbetaling. Indtil nu har det kun været tilladt at have op til 100 spredte træer eller buske pr. ha af andre arter end poppel, skriver Naturstyrelsen.

De nye regler giver mulighed for at understøtte en produktionsform, hvor dyrkning af poppellavskov bedre kan kombineres med hold af udegrise. Erhvervet har efterspurgt, at der kan tillades flere andre træer på disse arealer, så landmanden kan højne grisenes trivsel for eksempel i form af skygge fra stedsegrønne træer og i form af nedfaldsfrugt som fodersupplement.

Man kan allerede i 2019 få grundbetaling til poppellavskov med mere end 400 spredte træer eller buske pr. hektar af andre arter end poppel.

Muligheden for at have flere træer og buske på arealet gælder også poppelplantager, hvor der ikke holdes dyr. De nye regler gælder også for MFO-poppellavskov.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame