Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Axzon-farm i Rusland ramt af svinepest

Af dals - 31. aug. 2016 KL. 18:01

Axzon Gruppens DAN KUB-farm i Krasnodar er ramt af afrikansk svinepest.

Det danske selskab Axzon har onsdag udsendt en pressemeddelelse om, at selskabets DAN KUB farm i Krasnodar i Rusland er ramt af afrikansk svinepest.

Farmen er på 2700 søer med fuld slagtesvineproduktion, i alt cirka 30.000 svin på stald.

Udbruddet er ifølge pressemeddelelsen stadig i den indledende fase, men adskillige blodprøver samt symptomer på omkring 200 døde slagtesvin bekræfter, at sygdommen er i besætningen.

Ukendt smittekilde

Smittekilden, og dermed grunden til udbruddet er stadig ukendt, og det er ifølge Axzon overraskende, at sygdommen rammer en farm som denne, fordi den har det absolut højeste og mest konsekvente biosikkerhedssystem.

Fysisk og psykisk pres

Axzon og DAN KUB samarbejder tæt med både lokale og regionale myndigheder og veterinærer i området, og følger selvfølgelig alle foreskrevne procedurer i den givne situation.

- For øjeblikket er vores største bekymring og fokus rettet mod grisenes velbefindende og selvfølgelig det fysiske og psykiske pres,som vore medarbejdere befinder sig under lige nu, hedder det i meddelelsen.

Seks procent

Axzon og DAN KUB bebuder at ville gøre alt for at løse denne ubehagelige situation på den bedst tænkelige måde for både dyr og medarbejdere.

Næste skridt vil ifølge selskabet være at arbejde målrettet på at minimere de økonomiske konsekvenser for Axzon Gruppen, hvor produktionen på den ramte farm repræsenterer seks procent af gruppens svineproduktionskapacitet.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame