Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Afrikansk svinepest ude af kontrol i Vietnam

Af MAN - 21. maj. 2019 KL. 12:15

Smitten med afrikansk svinepest er tilsyneladende ude af kontrol i Vietnam. Og myndighederne i landet forventer yderligere smittespredning den kommende tid, rapporterer Asian Agibusiness

Data om AF indberettet i sidste uge til OIE fra de vietnamesiske myndigheder viser, at afrikansk svinepest spredes hastigt i landet. Der er nu konstateret mere end 2.100 tilfælde i 29 provinser. Flest tilfælde er konstateret i de nordlige provinser, men sygdommen er også konstateret i det sydlige Vietnam. Mere end 1,2 mio. svin er slået ned eller døde som følge af sygdommen, skriverL&F Markedsnyt.

Ifølge myndighederne i Vietnam er situationen meget uoverskuelig, og man forventer, at sygdommen vil spredes yderligere til nye områder. Sygdommen er indtil nu først og fremmest konstateret i mindre besætninger. Men myndighederne regner det for sandsynligt, at nogle af de større svinebesætninger i den centrale del af landet også vil blive ramt.

Rabobank forventer, at produktionen af svin i Vietnam vil falde med mindst 10 procent i 2019. Rabobank forventer, at faldet i produktion vil betyde et fald i forbruget af grisekød på syv procent. Den lavere produktion forventes dog også at betyde en stigning i Vietnams import af grisekød. Herudover noterer Rabobank sig også, at Vietnams import af kyllingekød er steget 123 procent indtil nu i år, og man forventer en fortsat stor import af kyllingekød resten af året.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame