Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Advarselsskilte opsættes nu i hele landet

Af JOF - 5. dec. 2018 KL. 15:05

Nu opruster Fødevarestyrelsen endnu en gang for at undgå afrikansk svinepest i Danmark.

Nu vil skiltene, der skal informere om afrikansk svinepest, blive sat op på rastepladser over hele landet, skriver dr.dk. Skiltene har indtil nu kun stået på de sønderjyske rastepladser.

Den smitsomme virussygdom kan lynhurtigt blive spredt, hvis det forkerte stykke pålæg ikke lander i skraldespanden. Flere steder i Europa er svin nemlig allerede blevet smittet af den afrikanske svinepest. Så hvis pålægget kommer fra et af de lande, og de fritgående vildsvin spiser det, så vil de blive smittet, og det vil efterfølgende kunne smitte de svin, vi ellers har i Danmark, skriver dr.dk.

- Risikoen er ikke så stor, til gengæld er konsekvenserne enorme, forklarer dyrlæge Lasse Holm og uddyber, at det vil koste mange milliarder kroner i tabt eksport.

- Derfor vil vi for alt i verden undgå, at det sker. Derfor gør vi alt, hvad vi kan for at udbrede kendskabet til risikoen.

Ud over skiltene, så vil der næste år blive sat et 70 kilometer langt hegn langs med den dansk tyske-grænse for at holde vildsvinene ude af Danmark.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame