Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

70.000 svin slået ned på kinesisk farm

Af Marianne Nørmark - 10. jan. 2019 KL. 14:00

Afrikansk svinepest har ramt delvist ejet dansk svinefarm. De kinesiske sundhedsmyndigheder tager situationen alvorlig og har slået hele besætningen på 70.000 svin ned.

De danske ejere af svinefarmen i Kina har helt overladt situationen med afrikansk svinepest til de kinesiske myndigheder.

- Man kan sige, vi er lukket udenfor hegnet, siger Rune Nørgaard, kommunikationschef hos IFU.

IFU, Investeringsfond for udviklingslande, og DAF, Danish Agribusiness Fund, har investeret millioner i den kinesiske svinefarm. Samlet har de to fonde investeret cirka 56.000 millioner kroner i Asien og heraf er de cirka 34 procent investeret i projekter i Kina.

- Svinepesten kommer til at få nogle økonomiske konsekvenser, men det er for tidligt at sige noget mere præcist om beløbet. Det er muligt, at der kommer en form for kompensation fra de kinesiske myndigheder, det ved vi ikke endnu, siger Rune Nørgaard.

De kinesiske myndigheder har overtaget situationen med aflivningen af svinene og desinficering af staldene. Efterfølgende skal området sættes i karantæne. Ingen ved endnu noget om tidsrammen for karantænen.

- Vi ved faktisk ikke ret meget om situationen. De kinesiske myndigheder står for det hele. Vi forventer at få mere at vide på et tidspunkt, men indtil da, må vi bare afvente situationen, siger kommunikationschefen.

Svinefarmen i nordøstlige Kina har 6.000 søer og en årsproduktion på 180.000 slagtesvin.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame