Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

10.000 skal på hygiejnekursus

Af esu - 11. jan. 2018 KL. 15:55

Folk, der arbejder med levende grise, skal gennemføre nyt e-hygiejnekursus. Kurset giver kendskab og redskaber til at holde husdyr-MRSA inde i grisestalden.

?For at sikre kendskab til hygiejne, herunder hygiejne om husdyr-MRSA, skal folk, som arbejder med levende grise, nu tage et e-hygiejnekursus. Det skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Kurset giver blandt andet viden om, hvad man skal gøre for at forebygge, så bakterier og andre smitstoffer ikke kommer ud af stalden. Hygiejnekurset indføres som led i MRSA-handlingsplanen, som blev aftalt i april 2015 af alle daværende partier i Folketinget.

Kurset er fra 1. januar obligatorisk for de ejere og ansatte i svinebesætninger, transportvirksomheder, på samlesteder eller på slagterier, som håndterer levende grise. Det forventes, at ca. 10.000 personer skal gennemføre kurset i 1. kvartal 2018.

Udover at give viden om husdyr-MRSA skal kurset også være med til generelt at øge bevidstheden om smittespredning for at forebygge resistensproblemer.

Kurset er gratis og kan findes på Statens Serum Instituts hjemmeside.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame