Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

100 nye jobs hos Danish Crown

Af ame - 8. aug. 2018 KL. 15:30

En ny produktion til det japanske marked betyder, at Danish Crown skaber op mod 100 nye arbejdspladser på slagteriet i Blans ved Sønderborg.

De japanske forbrugere og restauranter har i årtier haft en stor kærlighed til dansk grisekød, og den vokser faktisk stadig. Derfor etablerer Danish Crown nu en ny produktion på slagteriet i Blans ved Sønderborg, som løfter antallet af medarbejdere med næsten 10 procent fra 1100 til 1200. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

- Det er dejligt at være i en situation, hvor vi ansætter folk og særligt som her, hvor det er blivende arbejdspladser, som ikke påvirkes af udsving i tilførslerne af grise. Vores japanske kunder er vilde med et produkt baseret på hakket grisekød, som vi har solgt til dem i nogle år, så nu skal vi ansætte flere folk til både at udbene forenderne fra grisen og til at køre den konkrete produktion, siger Søren F. Eriksen, der er direktør for Danish Crown Pork.

Frihandelsaftale

EU og Japan har netop underskrevet en frihandelsaftale, som indfases løbende over de næste 10 år. Den vil forenkle det meget indviklede toldsystem, som Japan har i dag, så forventningen er, at en stigende eksport til Japan kan skabe endnu flere arbejdspladser i de kommende år.

- Vores japanske kunder er meget interesserede i at udvikle vores samhandel. I dag køber japanerne nærmest udelukkende fersk kød, som de selv forarbejder og pakker. Det vil flere af vores kunder gerne ændre på, så vi står for så stor en del af forarbejdningen som muligt, og falder det på plads, så skal vi bruge endnu flere hænder, siger Søren F. Eriksen.

Oplæring af medarbejdere

Danish Crown har allerede taget kontakt til Sønderborg Kommune for at få hjælp til at finde de mange nye medarbejdere. Det er planen at starte produktionen op hen over efteråret, men oplæringen vil begynde indenfor få uger.

- Vi har i flere år haft et utroligt godt samarbejde med kommunen, som har resulteret i jobs til over 100 flygtninge og kontanthjælpsmodtagere. Det samarbejde vil vi selvfølgelig bygge videre på, men vi kommer også til at rette blikket mod resten af Sønderjylland for at få stillingerne besat, siger Ole Carlsen, der er fabrikschef på slagteriet i Blans.

Produktion til nytår

På kort sigt skal der ansættes mellem 70-80 nye medarbejdere, og samtidig bliver op mod 20 ferieafløsere tilbudt fastansættelse, når deres kontrakt udløber i september.

Den nye produktion skal efter planen startes op omkring nytår, men for at sikre tilstrækkelige råvarer, skal de nye folk påbegynde oplæringen i starten af oktober.

- Vi får helt sikkert travlt de kommende måneder, men det er altid spændende at være med til at starte noget nyt op. Mine medarbejdere har en fantastisk evne til at finde energi, når vi får nye opgaver, så vi klar til at give den en skalle, siger Ole Carlsen.

Danish Crown eksporterede sidste år for over tre milliarder kroner til Japan og står for cirka 30 procent af Danmarks samlede vareeksport til verdens tredjestørste økonomi.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame