Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Rødt monster på fire bælter prøvekørt i Agrologisk

Af Helge Plougmann Nielsen - 6. jun. 2008 KL. 10:00

Case IH Quadtrac STX 530 er en enorm maskine, der med en egenvægt på over 22 ton og en motor på omkring 600 heste kun har meget få konkurrenter

Tidsskriftet Agrolisk har prøvekørt Steiger STX. Her får du et lille uddrag fra vores testkører.

Caset IH Quadtrac er udstyret med en Cummins motor på hele 14,9 liter, som har en maksimal effekt på 597 hestekræfter og et drejningsmoment på 2.539 newtonmeter ved 1.400 omdrejninger pr. minut. Når samtlige hestekræfter piskes og får lov til at bestille noget, konsumerer motoren godt 100 liter dieselolie i timen.

Det virker umiddelbart voldsomt, men når man tænker på, at traktoren trækker af sted med en 7,5 meter bred Horsch Terrano-harve i 15 centimeters dybde med en hastighed på 15 kilometer i timen, lyder det pludselig det pludselig ikke så slemt. Faktisk ligger brændstofforbruget per bearbejdet hektar på under ti liter.

På trods af det enorme forbrug, behøver traktoren dog ikke at holde hjemme ved olietanken hele tiden. Lige bag førerkabinen ligger tanken til dieselolie på ikke mindre end 1.136 liter. Det rækker derfor til en forholdsvis lang arbejdsdag, og til eksempelvis at harve 120 hektar.

Enorme kræfter og et solidt fodfæste

Prøvekørslen af den røde amerikaner efterlader chaufføren med dyb respekt for den enorme motor, som er utrolig sej og som bare trækker og trækker.

Samme respekt gælder undervognen med de fire bælter. De giver ikke samme komfort som fire store hjul. Men marken skal være mere end almindelig ujævn, før den manglende komfort er et problem. Vi forsøgte virkelig at udfordre bælterne med de våde pletter i marken, men det lykkedes aldrig at få bælterne til at synke i, og hjulslippet nåede aldrig over ti procent.

Læs resten af prøvekørslen i juni-udgaven af Agrologisk, der udkommer den 13. juni.

NyhedsbrevFå nyhederne først!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame