Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Vesthimmerlands Maskinstation

Smart kasse fylder såmaskine

Af Jesper Sørensen - Vesthimmerlands Maskinstation | 13. apr. 2016

  • img_0
  • img_1
  • img_2
  • img_3
  • img_4
  • img_5

Vesthimmerlands Maskinstation er til sæson 2016 klar med ny seks meter Pronto - og med hjemmelavet såkasse, kan selv græskassen fyldes med kran.Det må siges at være en ægte maskinstationsmaskine, ...

Vesthimmerlands Maskinstation er til sæson 2016 klar med ny seks meter Pronto - og med hjemmelavet såkasse, kan selv græskassen fyldes med kran.

Det må siges at være en ægte maskinstationsmaskine, som Vesthimmerlands Maskinstation har anskaffet sig i form af en seks meter Horsch Pronto DC discsåmaskine med placering af gødning i enten separat skær, eller sammensåning med korn, Maskinen er desuden udstyret med kran til fyldning af såkassen med storsække, og opbygning med ekstra skær og pakkehjul til såning af kløvergræs på 7,5 centimeter rækkeafstand.

Prikken over i'et er maskinstationens egen lille opfindelse i form af en gammel gødningsspreder, som er ombygget til en hjemmelavet såkasse til eksempelvis græsfrø.

Selve såkassen kommer fra en ældre Bogballe-gødningsspreder, hvor sprede-aggregatet er blevet afmonteret, og en holder til A-ramme er sat på.

- Det har ikke taget mange timer, at lave sprederen om til en såkasse, og med et skod i bunden af tanken, kan jeg uden problemer fylde såkassen med eksempelvis græsfrø, og efterfølgende hejse kassen op til DueDrill-såkassen og tømme kasse, fortæller Morten Stig, maskinfører hos Vesthimmerlands Maskinstation og fast chauffør på den nye Horsch Pronto-såmaskine.

reklame