Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Iversens Markservice

Dyb pløjning giver god dræningseffekt

Af David Iversen Nielsen - Iversens Markservice | 3. aug. 2017

Med en pløjedybde på 120 centimeter bliver jorden rystet som en dyne, hvilket er et godt alternativ til traditionelt dræning af jorden. David Iversen, indehaver af Iversens Markservice har til ...

Med en pløjedybde på 120 centimeter bliver jorden rystet som en dyne, hvilket er et godt alternativ til traditionelt dræning af jorden.

David Iversen, indehaver af Iversens Markservice har til sæson 2017 anskaffet sig en Panther plov fra Holland. Ploven er en reol-vendeplov med en pløjedybde på 120 centimeter.

- Ploven er målrettet til marker, hvor man enten ønsker at trække de dybere jordlag op til toppen, eller ønsker en blanding af de dybere jordlag med de øverlige jordlag, fortæller David Iversen og påpeger, at ploven er købt med det formål at lave en alternativ dræning af jorden:

- Ploven er ikke tiltænkt til pløjning for læhegn eller lignende, hvor man ofte bruger en reolplov, men til de marker, hvor man ønsker en fuld dræning af hele marken, og ikke blot dér, hvor dræningsrøret graves ned.

Mindre ukrudt

- Et godt tegn på effekten af den dybde plov, er at kornet altid står bedre der, hvor drænene på marken ligger. Det skyldes, at jorden under kornet er blevet 'vendt' da drænet blev gravet ned, og det er præcis den effekt jeg ønsker at lave på hele marken i fuld bredde, fortæller David Iversen, som allerede har haft travlt med ploven i 2017.

- Vi har allerede pløjet flere hundred hektar og blandt andet på Overgaard Gods i det østjyske ser vi frem til høsten, for at se, om mejetærskeren kan fortælle os om et merudbytte på de marker, hvor vi har kørt med ploven.

Alternativet til ploven kan være en grubbe, men her mener David Iversen, at jorden alt for hurtigt finder tilbage til sit gamle leje igen:

- Efter grubbetanden falder jorden sammen igen, og man opnår langt fra den dræningseffekt, som vi kan opnå med ploven. En anden stor sidegevinst er ukrudtstrykket, som vi tydeligt kan se er langt mindre, da ukrudtet har svært ved at gro ordentligt i det råjord, som vendes op i de øverlige jordlag.

Læs hele artiklen her:

http://www.maskinbladet.dk/artikel/dyb-plojning-g...

reklame