Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Underskrifter kan bruges til forbud mod Glyphosat

Af mod - 8. feb. 2017 KL. 13:50

En million underskrifter i EU kan være med til at forbyde glyphosat - Danmarks Naturfredningsforening er gået i gang med kampen.

Danmarks Naturfredningsforening vil kæmpe for, at brugen af glyphosat, der anvendes i flere forskellige planteværn, nu skal forbydes, eller at brugen reduceres kraftigt.

Foreningen har derfor valgt at deltage i et ECI (European Citizen Initiative), hvis mål er, at organisationer fra mindst syv forskellige EU-lande skal samle én million underskrifter på ét år.

Lykkes det, skal EU Kommissionen reagere på initiativet.

- Vi ved, at danskerne ikke er begejstrede for sprøjtegifte og blandt andet ønsker at afskaffe brugen glyphosat på afgrøderne før høst, ligesom Danmark er verdensførende på økologi. Derfor føler jeg mig tryg ved, at vi, trods landets lidenhed, sagtens kan bidrage til at nå en million underskrifter, fortæller Rikke Lundsgaard, agronom og landbrugspolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening.

Målet er klart

Målet for kampagnen er, at EU Kommissionen foreslår for medlemslandene at indføre et forbud mod glyphosat, reformere proceduren for at godkende pesticider og indføre EU-krav om reduktion af pesticidforbruget.

En Gallup fra 2016 svarede 74 procent af de adspurgte, at de er enige eller overvejende enige i, at der skal indføres forbud mod at sprøjte korn og andre afgrøder med sprøjtegiften glyphosat ti dage inden høst.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame