Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Tid til refleksion og planlægning

Af SØREN LYKKEGAARD HANSEN, Business Development Manager, Monsanto Crop Sciences Denmark - 6. nov. 2017 KL. 10:25

Efterårets vækstperiode er ved at være forbi. Derfor er det tid til at analysere forløbet og planlægge næste skridt. Søren Lykkegaard Hansen fra Monsanto giver gode råd i forhold til strategien for foråret.

Efterårsvæksten er ved at stoppe, hvis det ikke allerede er sket. Og man kan se bagud for at efteranalysere på, hvad der gik godt, og hvad gik mindre godt. Det er også tid til at se fremad, på hvilke strategier man skal lægge for land med, når væksten starter igen til foråret.

For mange landmænd har etableringen af raps været udfordrende. Nogle få fik sået i starten af august efter tidlige forfrugter som vinterbyg og frøgræs, mens langt hovedparter fik sået i slutningen august eller starten af september, fordi høsten af trak ud. Derefter har det for mange været en kamp mod vand, snegle og rapsjordlopper, for at holde rapsen i den bedste kondition til at nå en tilfredsstillende størrelse inden vinter.

Selv om vi måske syntes, at efteråret har været koldt og kedeligt, så når man alligevel langt de fleste steder at realisere minimum 500 graddage inden vinter, selv om rapsen først er sået 1. sep. Hvis man så alligevel ikke synes, at rapsen er tilstrækkelig stor - hvad er det så, der har begrænset væksten, og er der noget vi kunne havde gjort anderledes?

Hvis væksten har været begrænset af, at jorden i lange perioder har været så vandmættet at rapsen ikke har kunne få ilt til rødderne, så er det nok begrænset, hvad der kunne være gjort anderledes i forhold til disse perioder. Har det været rapsjordlopper, snegle, spildkorn eller mangel på næringsstoffer der har bremset væksten, så er der måske noget man kunne havde gjort anderledes.

I Agro, der udkommer fredag den 10. november kan du læse resten af artiklen.

Men allerede nu kan du læse artiklen ved at klikke her:

Brugernavnet er dit abonnementsnummer, og adgangskoden er dit postnummer.

Ikkeabonnenter kan også læse artiklen på hjemmesiden ved at købe adgang til den.

Der kan bestilles abonnement på http://www.agrar-plus.dk/agro eller telefon 76 20 79 70.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame