Websitet anvender cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger og til statistik.
Ved at bruge sitet accepterer du dette.   Læs mere

OK

Temadag: Udnyt vandingen optimalt

Af JOF - 31. okt. 2018 KL. 14:45

LandboSyd inviterer til temadag, der vil klæde deltagerne på til den kommende vækstsæson.

Tirsdag den 27. november afholder LandboSyd en temadag, der vil sætte fokus på at udnytte vanding optimalt. Ifølge LandboSyd har tørken i 2018 vist, at hvis man blot kommer en uge for sent i gang med at vande, kan det være svært at rette op på afgrøderne. Også prioriteringen af afgrøder, der skal vandes, er vigtig, har det vist sig.

Tørken har givet anledning til mange spørgsmål, og derfor vil LandboSyd på temadagen sætte fokus på anvendelse og optimering af vandingsanlæg.

- Det handler om at være bedre klædt på til næste år. Ingen siger, vi får tørke igen, men vi har vel lært, at det gælder om at være forberedt også på mere ekstreme forhold, og så er det godt at kende vandingsanlæggets muligheder, siger Nis Callesen, der er planteavlsrådgiver hos LandboSyd.

Ifølge LandboSyd kommer temadagen blandt andet til at omhandle hvilke planter, der honorerer vanding mest, forhold omkring ansøgning af vandingstilladelser, jordens fysik og dermed behov for vand samt nedbørsmængde, vandingsregnskabet og hvordan man som planteavler kan udvide timeydelsen på det bestående anlæg.

Få nyhederne først!Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og vær på forkant med dagens landbrug.

 

Læs maskinbladet på

Læs maskinbladet på desktop

Desktop

Læs maskinbladet på tablet og smartphone

Tablet & smartphone

Læs maskinbladet på nyhedsbrev

Nyhedsbrev

Læs maskinbladet på print og iPaper

Print og iPaper

reklame